Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Januari 2017

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Januari 2017

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Januari 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Januari 2017. Jawatan ini melibatkan Kementerian Pengajian Tinggi. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PENOLONG PEGAWAI SENIREKA BA29
2. PENOLONG PEGAWAI LATIHAN VOKASIONAL DV29
3. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT NA19

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Januari 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Universiti Teknologi Malaysia (singkatan: UTM) merupakan sebuah universiti di Malaysia. Namanya ditukar daripada Institut Teknologi Kebangsaan kepada Universiti Teknologi Malaysia pada 1 April 1975. Walau bagaimanapun, UTM sebenarnya mencapai taraf universiti 3 tahun lebih awal iaitu pada 14 Mac 1972. UTM amat terkenal dalam bidang kejuruteraan baik didalam mahupun diluar negara.

Kampus utama UTM ialah di Skudai, Johor seluas 1222 hektar, manakala kampus cawangannya di Kuala Lumpur pula adalah seluas 18 hektar. UTM mempunyai 13 buah fakulti dan 17 buah kolej kediaman di kampus Skudai. Kebanyakan pelajar tinggal di dalam kampus.

UTM terpilih sebagai universiti penyelidikan keempat (selepas UM, UKM, UPM; USM menjadi Universiti Apex pada 2008) di Malaysia pada 2010.

Pembangunan infrastruktur, insaniah dan program pengajian di UTM semakin berkembang maju. Sesuai dengan usianya dan peranannya sebagai penyumbang utama tenaga profesional negara dalam bidang teknologi dan kejuruteraan, universiti kini memberi tumpuan untuk melahirkan lebih ramai profesional di peringkat sarjana dan Doktor Falsafah seterusnya melahirkan lebih banyak penemuan baru dalam penyelidikan yang mampu meningkatkan ekonomi negara dan kesejahteraan sejagat.

Kejayaan demi kejayaan telah diraih oleh staf dan mahasiswa UTM di dalam dan di luar negara. Kerjasama strategik dengan institusi ternama di luar negara telah memantapkan kepakaran UTM dalam pelbagai bidang. Malah mahasiswa dan staf antarabangsa yang kian bertambah.

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Januari 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 22 Januari 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam