Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel September 2018

Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel September 2018

Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel September 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel September 2018. Job postings melibatkan lokasi Selangor. Unisel career 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Editor Penerbitan (S43/S41)

Universiti Selangor jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Unisel vacancy 2018 mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel September 2018

Universiti Selangor (UNISEL) yang dahulunya dikenali dengan Universiti Industri Selangor telah ditubuhkan pada 23 Ogos 1999. UNISEL beroperasi di dua kampus iaitu di kampus induk berkeluasan 1000 ekar di Bestari Jaya, Kuala Selangor dan kampus bandar di Jalan Zirkon, Seksyen 7, Shah Alam.

Penubuhan UNISEL juga seiring dengan hasrat Kerajaan Negeri sekarang untuk menjadikan Selangor sebagai hub pendidikan serantau yang terunggul. Selangor perlu memainkan peranan lebih aktif dalam penawaran program pengajian pendidikan tinggi bagi meningkatkan pembangunan modal insan yang cemerlang. Sebagai sebuah institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) ketujuh di Malaysia, UNISEL memiliki keunikan tersendiri kerana ia adalah universiti milik kerajaan negeri yang pertama di Malaysia.

UNISEL menerima kumpulan pelajar pertamanya pada 9 September 1999 (9.9.1999). Pada peringkat awal, UNISEL hanya mempunyai tiga program pengajian sahaja. Pada akhir tahun 2011, sebanyak 89 program pengajian meliputi hampir kesemua aspek disiplin keilmuan diperkenalkan Bermula dengan hanya tiga program pengajian sahaja.

Pada akhir tahun 2011, sebanyak 89 program pengajian meliputi hampir kesemua aspek disiplin keilmuan diperkenalkan. Semua program tersebut telah mendapat akreditasi dari Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dan pengiktirafan badan profesional yang berkaitan.

Perkembangan UNISEL juga dapat dilihat dari fizikal kampusnya yang disasar akan menjadi salah sebuah kampus termoden di Asia Tenggara. UNISEL bermula dengan kampus bandar di Seksyen 7 Shah Alam. Kampus ini hanya boleh menampung 5,000 pelajar. Kampus induk UNISEL di Bestari Jaya yang siap pada tahun 2005 disasarkan mampu menampung lebih daripada 8,000 orang pelajar.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel September 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Unisel. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Jumaat bertarikh 28 September 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam