Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel Oktober 2018

Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel Oktober 2018

Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel Oktober 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel Oktober 2018. Job postings melibatkan lokasi Selangor. Universiti Selangor career 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEMANDU (R6)

Unisel jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Universiti Selangor vacancy 2018 mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel Oktober 2018

Universiti Selangor (UNISEL) dulu dikenali dengan Universiti Industri Selangor telah ditubuhkan pada 23 Ogos 1999. UNISEL berada di dua kampus iaitu kampus induk berkeluasan 1000 ekar di Bestari Jaya, Kuala Selangor dan kampus bandar di Jalan Zirkon, Seksyen 7, Shah Alam.

Penubuhan UNISEL selaras dengan hasrat Kerajaan Negeri sekarang untuk menjadikan Selangor sebagai hub pendidikan serantau yang terunggul. Selangor bakal berperanan lebih aktif dalam penawaran program pengajian pendidikan tinggi bagi meningkatkan pembangunan modal insan yang cemerlang. Sebagai sebuah institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) ketujuh di Malaysia, UNISEL adalah unik kerana ia adalah universiti milik kerajaan negeri yang pertama di Malaysia.

UNISEL mempunyai kumpulan pelajar pertamanya pada 9 September 1999 (9.9.1999). Peringkat awal, UNISEL hanya mempunyai tiga program pengajian sahaja. Pada akhir tahun 2011, 89 program pengajian telah diwujudkan meliputi hampir kesemua aspek disiplin keilmuan diperkenalkan Bermula dengan hanya tiga program pengajian sahaja.

Semua program telah mendapat akreditasi dari Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dan pengiktirafan badan profesional yang berkaitan.

Perkembangan UNISEL kelihatan dari fizikal kampusnya yang disasar akan menjadi salah sebuah kampus termoden di Asia Tenggara. UNISEL hanya bermula dengan kampus bandar di Seksyen 7 Shah Alam. Kampus ini hanya boleh menampung 5,000 pelajar sahaja. Kampus induk UNISEL di Bestari Jaya yang siap pada tahun 2005 telah disasarkan mampu menampung lebih daripada 8,000 orang pelajar.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Universiti Selangor Unisel Oktober 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Unisel. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Jumaat bertarikh 19 Oktober 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam