Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia Oktober 2018

Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia Oktober 2018

Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia Oktober 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia Oktober 2018. Jawatan kosong Bank Negara 2018 melibatkan lokasi Kuala Lumpur. Bank Negara Malaysia career yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Manager, Employee Relations
2. Executive, Treasury Compliance, Development & Support

BNM jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Bank Negara vacancy 2018 mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia Oktober 2018

Bank Negara Malaysia merupakan bank pusat di Malaysia. Ibu pejabat terletak di Kuala Lumpur iaitu ibu negara Malaysia. Ianya ditubuhkan pada 26 Januari 1959 (sebagai bank pusat Central Bank of Malaya atau Bank Negara Tanah Melayu) untuk mengeluarkan mata wang, sebagai jurubank dan penasihat untuk Kerajaan dan mengawal kedudukan kredit negara.

Bank Negara Malaysia telah ditubuhkan pada 26 Januari 1959 di bawah Ordinan Bank Pusat Tanah Melayu, 1958. Penubuhan ini memerlukan memenuhi 5 objektif iaitu:

Mengeluarkan mata wang, Ringgit Malaysia dan menyimpan rizab menjaga nilai mata wang;

Bertindak sebagai jurubank dan penasihat kewangan kepada kerajaan;

Menggalakkan operasi pembayaran negara dan sistem penyelesaian yang boleh dipercayai, cekap dan lancar dan untuk memastikan dasar pembayaran negara dan sistem penyelesaian untuk manfaat Malaysia;

Mempromosi kestabilan kewangan dan struktur kewangan;

Mempengaruhi keadaan kredit supaya menguntungkan negara;

Justeru, dengan objektif berikut, bank dicipta untuk mengawal ekonomi Malaysia dengan selamat. Matlamat luas bank adalah mempromosikan pertumbuhan ekonomi di Malaysia, tahap pekerjaan yang tinggi, memelihara kestabilan harga dan satu keseimbangan munasabah dalam kedudukan pembayaran antarabangsa negara, membasmi kemiskinan dan penyusunan semula masyarakat.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Bank Negara Malaysia Oktober 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Bank Negara Malaysia. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Sabtu bertarikh 20 Oktober 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam