Jawatan Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Jun 2017

Jawatan Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Jun 2017

Jawatan Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Jun 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Jun 2017. Jawatan ini melibatkan Negeri Pulau Pinang. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. IT OFFICER (PROGRAMMER)

Jawatan Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Jun 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Bukit Bendera adalah merupakan sebuah kawasan Parlimen di negeri Pulau Pinang iaitu di negara Malaysia. Negeri Pulau Pinang adalah terletak di antara negeri Kedah dengan negeri Perak di utara Semenanjung Malaysia.

Bukit Bendera berada pada ketinggian lapan ratus tiga puluh meter di atas George Town, puncak Bukit Bendera (Bahasa Inggeris: Penang Hill) mempunyai suhu yang sangat dingin dan juga mempunyai panorama yang mengasyikkan.

Secara umumnya, ia mempunyai cuaca yang lima darjah Celsius lebih dingin daripada paras laut. Dari kemuncak, para pelancong akan boleh mempunyai penglihatan yang menakjubkan ke bawah seluruh pulau bahkan juga ke tanah utama di seberang laut. Ia terdapat sebuah taman yang menyenangkan, pondok yang mempunyai gaya berfesyen tua, restoran dan penginapan, sebuah kuil Hindu, seta Masjid Muslim di puncaknya.

Bukit Pulau Pinang juga boleh dikenali dengan nama yang menarik iaitu digelar Bukit Strawberi (Strawberry Hill) kerana ia juga merupakan pengeluar strawberi. Bentuk muka buminya dan suhu yang dingin amat sesuai bagi penanaman strawberi.

Rintisan yang mencapai kemuncaknya mudah melalui Taman Botanikal Air Terjun dengan jalan kaki. Nama rasmi bukit ini adalah Bukit Bendera Pulau Pinang (Flag Hill), namun ia tetap secara umumnya dipanggil Bukit Pulau Pinang.

Permohonan Jawatan Kosong Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Jun 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Jumaat bertarikh 30 Jun 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam