Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Malaysia Berhad Jun 2017

Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Malaysia Berhad Jun 2017

Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Malaysia Berhad Jun 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Malaysia Berhad Jun 2017. Jawatan ini melibatkan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PENSYARAH (SEPARUH MASA)

Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Malaysia Berhad Jun 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) merupakan syarikat milik kerajaan 100% yang ditubuhkan pada 11 September, 1998 untuk memiliki aset-aset kebanyakan perkhidmatan pengangkutan awam di Kuala Lumpur, ibu negara Malaysia sebagai langkah penstrukturan semula pengangkutan awam ibu negara tersebut. Ia juga memiliki rangkaian bas yang digunakan untuk perkhidmatan bas di negeri Pulau Pinang. Dahulunya ia dikenali sebagai Syarikat Prasarana Negara Berhad sebelum bertukar nama kepada Prasarana Malaysia Berhad atau Prasarana, pada Julai 2014.

Struktur Prasarana baru termasuk mewujudkan empat entiti baru – Rapid Rail Sdn Bhd; Rapid Bus Sdn Bhd; Pengurusan Prasarana Bersepadu dan Engineering Services Sdn Bhd (PRIME); dan Prasarana Integrated Development Sdn Bhd, atau PRIDE. Ketika mengumumkan demikian pada taklimat media di Kuala Lumpur pada 3 Januari 2013, Bekas Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana Dato’ Shahril Mokhtar berkata, langkah itu adalah sebahagian daripada rancangan jangka panjang lima tahun syarikat itu seperti yang digariskan di bawah pelan tindakan Go Forward Plan 2.0 yang (GFP 2.0).

Jenama perkhidmatan
Keretapi Rapid KL dikendalikan oleh Rapid Rail
Bas Rapid KL yang digunakan oleh Rapid Bus
Bas Rapid Penang yang digunakan oleh Rapid Bus
Bas Rapid Kuantan digunakan oleh Rapid Bus
Kad Rapid MY adalah kad nilai yang disimpan untuk kegunaan tambang di kereta api dan bas Rapid KL sahaja.
Tiket prabayar Rapid Pasport untuk perjalanan bas 7 hari yang tidak terhad untuk perkhidmatan bas Rapid Penang.

Permohonan Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Malaysia Berhad Jun 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Syarikat Prasarana Malaysia Berhad. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 7 Jun 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam