Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian Mac 2019

Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian Mac 2019
Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian Mac 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian Mac 2019. Majlis Daerah Pontian career melibatkan lokasi Johor. Jawatan kosong Pontian 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Penolong PegawaiPerancang Bandar & Desa Gred JA29
  2. Pembantu Penguat Kuasa Gred KP19
  3. Pembantu Kesihatan Awam Gred U19
  4. Pembantu Awam Gred H11

Majlis Daerah Pontian jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Pontian vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian Mac 2019

Majlis Daerah Pontian telah ditubuhkan pada 01hb November, 1976 di bawah Akta 124 (Akta Sementara) yang kemudiannya diistiharkan sebagai Akta 171, Akta Kerajaan Tempatan 1976. Pentadbiran Majlis ini merangkumi kawasan seluas 1080 hektar meliputi Bandar Pontian, Pekan Nanas, Benut, Permas dan Ayer Baloi. Sebelum tertubuhnya Majlis Daerah Pontian, Bandar Pontian ditadbirkan oleh Majlis Bandaran Pontian, sementara Cawangan Pekan Nanas, Benut, Ayer Baloi dan Permas ditadbirkan oleh Majlis Tempatan masing-masing. Sejak penubuhan Majlis Daerah Pontian ini, tiga buah Majlis Tempatan iaitu Majlis Tempatan Pekan Nanas, Majlis Tempatan Benut dan Majlis Tempatan Ayer Baloi dan Majlis Bandaran Pontian telah dimansuhkan dan pentadbirannya diambilalih oleh Majlis Daerah Pontian.

Pentadbiran Majlis Daerah Pontian secara keseluruhannya merangkumi kawasan seluas 19,701 hektar dan kawasan-kawasan 40 rantai kiri/kanan jalanraya utama di daerah Pontian. Walaubagaimanapun pemberian perkhidmatan kebersihan dan lain-lain kemudahan asas adalah seluas lebih kurang 1,280 hektar sahaja. Kawasan-kawasan lain adalah merupakan kawasan yang tertakluk di bawah kawalan majlis dari segi kawasan pembangunan dan pengeluaran lesen perniagaan sahaja.

Majlis Daerah Pontian

Semua pegangan-pegangan yang tertakluk di dalam kawasan bercukai adalah dikenakan kadar Cukai Harta yang berbeza mengikuti Syarat-syarat pegangan. Di kawasan ini juga Majlis memberikan perkhidmatan kebersihan dan lain-lain kemudahan asas sebagaimana keperluan penduduk kawasannya berdasarkan peruntukan-peruntukan yang diberi oleh Akta Kerajaan Tempatan.

Dengan ini juga mana-mana bangunan yang didirikan di atas tanah-tanah yang tertakluk di dalam kawasan 40 rantai kiri kanan jalan bertar yang di gazetkan dikuatkuasakan pelan bangunan bagi membina sesebuah bangunan.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Majlis Daerah Pontian Mac 2019 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Pontian. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 6 Mac 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam