Jawatan Kosong Maktab Koperasi Malaysia Mac 2019

Jawatan Kosong Maktab Koperasi Malaysia Mac 2019
Jawatan Kosong Maktab Koperasi Malaysia Mac 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Maktab Koperasi Malaysia Mac 2019. Maktab Koperasi Malaysia career melibatkan lokasi Selangor. Jawatan kosong Maktab Koperasi 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Pegawai Perhubungan Awam Gred S48
  2. Pegawai Latihan Gred E41
  3. Pegawai Tadbir Gred N41
  4. Pembantu Operasi Gred N11

Maktab Koperasi Malaysia jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Koperasi vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Maktab Koperasi Malaysia Mac 2019

Maktab Koperasi Malaysia (MKM) yang sebelum ini dikenali sebagai Maktab Kerjasama Malaysia merupakan satu-satunya pusat latihan koperasi di negara ini.

Ketika ditubuhkan pada tahun 1956, keperluan kewangannya dibiayai oleh Colonial Welfare dan Development Fund, manakala kerajaan pula telah memberikan sumbangan yang amat besar bagi menggalakkan pembangunan MKM keseluruhannya.

Pada tahun 1968, MKM telah diiktiraf sebagai sebuah badan berkanun melalui Akta Maktab Kerjasama (Perbadanan) 1968 yang diluluskan oleh Parlimen pada 11 September 1968. Sesuai dengan peredaran masa, Parlimen telah meluluskan Akta Maktab Kerjasama (Perbadanan)(Pindaan ) 2011[Akta 1398] yang mula berkuatkuasa pada 1 September 2011 bertujuan untuk memperkemaskan tadbir urus MKM supaya dapat merancang dan menjalankan program yang inovatif dan kreatif bagi menyokong pembangunan gerakan koperasi.

Maktab Koperasi Malaysia

MKM pernah diletakkan di bawah beberapa kementerian antaranya Kementerian Pertanian dan juga Kementerian Tanah dan Pembangunan Koperasi. Mulai tahun 2009, MKM telah diletakkan di bawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dan kini MKM telah diletakkan di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan (MED).

Borang Permohonan Jawatan Kosong Maktab Koperasi Malaysia Mac 2019 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Koperasi. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 11 Mac 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam