Jawatan Kosong Majlis Daerah Ketereh Januari 2017

Jawatan Kosong Majlis Daerah Ketereh Januari 2017

Jawatan Kosong Majlis Daerah Ketereh Januari 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Daerah Ketereh Januari 2017. Jawatan ini melibatkan Majlis Daerah Ketereh Kelantan. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Pemandu Kenderaan H11

Jawatan Kosong Majlis Daerah Ketereh Januari 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Majlis Daerah Ketereh (MDK) ditubuhkan dengan rasminya pada 1 Januari 1979 bersamaan 2 Safar 1399H dengan nama Majlis Daerah Kota Bharu (MDKB) hasil gabungan tiga buah Majlis Tempatan dibawah penyusunan semula Penguasa-Penguasa Tempatan di Kelantan dibawah Akta 171, Akta Kerajaan Tempatan.Tiga Majlis Tempatan yang terlibat adalah Majlis Tempatan Pangkal Kalong, Majlis Tempatan Kadok dan Majlis tempatan Peringat. Nama Majlis Daerah Kota Bharu ditukar kepada Majlis Daerah Ketereh pada 31 Januari 2006 bersamaan 1 Muharam 1427H. Pada tanggal 7 Disember 2010 bersamaan 1 Muharram 1432H, Majlis Daerah Ketereh telah diisytiharkan sebagai Perbandaran Islam dan telah dikenali sebagai Majlis Daerah Ketereh Perbandaran Islam (MDKPI).

Fungsi:

Mempertingkatkan mutu kehidupan.
Memainkan peranan sebagai agensi kerajaan.
Mengawal dan merancang pembangunan.
Pembangunan fizikal, sosial, ekonomi dan kegunanaan tanah.
Pengurusan cukai harta.
Menyedia dan mengindahkan kawasan rekreasi.
Pengurusan kewangan dan pentadbiran.
Kawalan dan menyediakan ruang-ruang niaga.

Sempadan Kawasan MDKPI

Kedudukan Majlis Daerah Ketereh Perbandaran Islam adalah bersempadan dengan Majlis-Majlis Daerah lain sebagaimana berikut: –

Di Utara – bersempadanan dengan Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandaraya Islam (Kg. Tunjong).
Di Selatan – bersempadanan dengan Majlis Daerah Machang (Kem Desa Pahlawan, Kok Lanas).
Di Timur – bersempadanan dengan Majlis Daerah Bachok (Kedai Pauh Lima).
Di Barat – bersempadanan dengan Majlis Daerah Pasir Mas (Jambatan Pasir Mas).

Permohonan boleh dilakukan secara online melalui laman web MDKetereh. Syarat-syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Majlis Daerah Ketereh (MDKetereh). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Selasa bertarikh 10 Januari 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam