Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi Julai 2022

Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi Julai 2022

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2022 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi Julai 2022. Dinyatakan Jawatan kosong terkini kerajaan melibatkan lokasi di Kedah. Tambahan pula, Jawatan Kosong LADA 2022 mengikut senarai adalah seperti berikut:

  1. Penolong Eksekutif

Lembaga Pembangunan Langkawi jawatan kosong yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Cara memohon jawatan kerajaan LADA Kedah mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) diperbadanankan di bawah Akta Parlimen untuk membangunkan Pulau Langkawi serta memajukannya sebagai DESTINASI PELANCONGAN ANTARABANGSA.

Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi Julai 2022

Ditubuhkan pada 15 Mac 1990 dan diletakkan di bawah tanggungjawab Perbendaharaan Malaysia.

Mendapat sokongan daripada YB Menteri Kewangan II dan YAB Menteri Besar Kedah dan Ahli-Ahli Lembaga Pengarah.

Mengutamakan pembangunan bersepadu melalui perancangan strategik, amalan pengurusan terbaik dan kolaborasi dengan agensi-agensi kerajaan, industri dan pemimpin masyarakat.

Lembaga Pembangunan Langkawi

Pembangunan bandar hanya dihadkan kepada Bandar Kuah (Pusat Bandar Utama),Padang Matsirat dan Padang Lalang (Bandar sokongan).

Pembagunan pelancongan hanya digalakan di kawasan bandar dan kawasan Datai, Tanjung Rhu, Teluk Burau, Pantai Tengah, Pantai Chenang dan Teluk Baru.

Bagi memastikan pengekalan alam sekitar, pemotongan pokok hendaklah di kawal pada tahap yang minima.

Ketinggian bangunan tidak dibenarkan melebihi dari 4 tingkat kecuali di bandar Kuah sahaja. Maksima ketinggian di Kuah di tetapkan tidak melebihi 15 tingkat bagi kawasan tertentu sahaja.

Kawasan-kawasan utama pertanian padi telah di tetapkan sebagai aspek pemeliharaan dan ianya merupakan sebahagian daripada produk pelancongan yang boleh diketengahkan.

Bagi kawalan untuk memelihara kawasan pantai, polisi pembangunan telah menetapkan bahawa anjakkan bangunan di hadkan antara 20-80m.

VISI:

MENJADI AGENSI PENERAJU UNTUK PEMBANGUNAN LANGKAWI SEBAGAI DESTINASI PELANCONGAN BERTARAF DUNIA

MISI:

MENGGERAKKAN PELAKSANAAN PEMBANGUNAN INDUSTRI PELANCONGAN LANGKAWI YANG MEMBERI MANFAAT KEPADA MASYARAKAT, NEGERI DAN NEGARA MELALUI PERANCANGAN YANG STRATEGIK SERTA TADBIR URUS YANG BERKESAN.

Iklan jawatan kosong kerajaan Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi 2022 boleh dimohon secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di LADA. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 11.59 malam pada hari Khamis bertarikh 14 Julai 2022.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam