Jawatan Kosong Lembaga Air Negeri Perak Februari 2017

Jawatan Kosong Lembaga Air Negeri Perak Februari 2017

Jawatan Kosong Lembaga Air Negeri Perak Februari 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Air Negeri Perak Februari 2017. Jawatan ini melibatkan Lembaga Air Perak (LAP). Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEMBANTU TADBIR P/O N19
2. PEMBANTU AKAUNTAN W19
3. PEMBANTU TADBIR W19
4. PEMBANTU AWAM H11

Jawatan Kosong Lembaga Air Negeri Perak Februari 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Lembaga Air Perak (LAP) suatu perbadanan yang ditubuhkan di bawah Enakmen Lembaga Air Perak 1988 bagi maksud menyediakan perkhidmatan bekalan air di negeri Perak. LAP telah ditubuhkan pada 1 Januari 1990. Sebelum penubuhan LAP, perkhidmatan bekalan air di Perak pada mulanya dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya Perak dan kemudiannya oleh Jabatan Bekalan Air Perak. Lembaga Air Perak yang membekalkan air bersih untuk lebih daripada 2.5 juta orang adalah yang ketiga terbesar operator air di Malaysia selepas Selangor dan Johor.

Pengurus Besar yang dilantik oleh Lembaga Pengarah dipertanggungjawabkan untuk merancang, melaksanakan, untuk menguruskan operasi dan hal ehwal kewangan dan pentadbiran Lembaga Air Perak.

Penstrukturan semula industri air di Malaysia telah dijalankan pada tahun 2008 untuk menyelesaikan isu-isu pembiayaan CAPEX. Dengan penyusunan semula itu, operator air di Malaysia akan beroperasi sebagai sebuah entiti ringan aset. PAAB ditubuhkan sebagai satu badan khas untuk menyediakan pembiayaan CAPEX bagi agensi air milik negeri.

Misi

Membekal air bersih untuk keperluan semua termasuk penduduk di dalam dan di luar bandar serta sektor perdagangan dan industri.

Visi

Kami akan menyempurnakan misi kami dengan menjadi perusahaan yang cekap dan bertanggungjawab yang sentiasa berusaha:

Menjadi peneraju dalam industri tanah air di Malaysia.
Menberi perkhidmatan berkualiti kepada pelanggan kami.
Menjalankan perusahaan dengan setinggi-tinggi keprihatinan terhadap kesihatan dan keselamatan awam serta persekitaran.
Memberi nilai kepada semua yang berkepentingan dalam perusahaan.

Permohonan Jawatan Kosong Lembaga Air Negeri Perak Februari 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Lembaga Air Negeri Perak (LAP). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Jumaat bertarikh 24 Februari 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam