Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia Disember 2022

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia Disember 2022

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2022 menampilkan Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia Disember 2022. Dinyatakan Jawatan kosong terkini kerajaan melibatkan lokasi di seluruh Malaysia. Tambahan pula, Jawatan Kosong JKSM 2022 mengikut senarai adalah seperti berikut:

  1. Pembantu Syariah Gred LS19

Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia jawatan kosong yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Cara memohon jawatan kerajaan JKSM mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) merupakan agensi kerajaan Persekutuan di Malaysia yang bertanggungjawab menyeragamkan hal ehwal pentadbiran Mahkamah Syariah dan kehakiman Syariah di Malaysia.

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia 2022

Mesyuarat Jemaah Menteri pada 3 Julai 1996 telah bersetuju dengan cadangan penyusunan semula mahkamah-mahkamah Syariah seluruh Malaysia. JKSM telah diisytiharkan penubuhannya pada bulan November 1998 oleh YB Dato’ Haji Abdul Hamid bin Othman, Menteri di Jabatan Perdana Menteri di Pusat Islam Malaysia, Jalan Perdana, Kuala Lumpur.

Di awal penubuhan, JKSM ditempatkan di Aras 3, Bangunan Sulaiman, Jalan Damansara, Kuala Lumpur yang merupakan Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan. Pada tahun 1999, pejabat JKSM berpindah ke lokasi Aras 3, Blok Perpustakaan Awam Islam JAKIM, Jalan Perdana, Kuala Lumpur.

Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia

Lokasi JKSM seterusnya berpindah ke Aras 6, Rumah Persekutuan, Jalan Hishamuddin, Kuala Lumpur. Kemudian pada 10 Julai 2001, ibupejabat JKSM telah ditempatkan di Aras 2 & 3, Blok D7, Kompleks D, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Putrajaya sehingga Januari 2017.

Pada Februari 2017 Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia telah pun berpindah ke blok baru iaitu di Blok C, Kompleks Islam Putrajaya,No. 20, Jalan Tunku Abdul Rahman,62100 Putrajaya, Malaysia sehingga sekarang.

Iklan jawatan kosong kerajaan Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia 2022 boleh dimohon secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di JKSM. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 11.59 malam pada hari Ahad bertarikh 18 Disember 2022.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam