Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Jun 2018

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Jun 2018

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Jun 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Jun 2018. Iklan jawatan kosong kerajaan melibatkan lokasi Johor. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PENDAFTAR
2. BENDAHARI

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Jun 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Peluang kerja kosong mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Universiti Teknologi Malaysia (singkatan: UTM) merupakan sebuah universiti di Malaysia. Namanya ditukar daripada Institut Teknologi Kebangsaan kepada Universiti Teknologi Malaysia pada 1 April 1975. Walau bagaimanapun, UTM sebenarnya mencapai taraf universiti 3 tahun lebih awal iaitu pada 14 Mac 1972. UTM amat terkenal dalam bidang kejuruteraan baik didalam mahupun diluar negara.

Kampus utama UTM ialah di Skudai, Johor seluas 1222 hektar, manakala kampus cawangannya di Kuala Lumpur pula adalah seluas 18 hektar. UTM mempunyai 13 buah fakulti dan 17 buah kolej kediaman di kampus Skudai. Kebanyakan pelajar tinggal di dalam kampus.

UTM terpilih sebagai universiti penyelidikan keempat (selepas UM, UKM, UPM; USM menjadi Universiti Apex pada 2008) di Malaysia pada 2010.

Pembangunan infrastruktur, insaniah dan program pengajian di UTM semakin berkembang maju. Sesuai dengan usianya dan peranannya sebagai penyumbang utama tenaga profesional negara dalam bidang teknologi dan kejuruteraan, universiti kini memberi tumpuan untuk melahirkan lebih ramai profesional di peringkat sarjana dan Doktor Falsafah seterusnya melahirkan lebih banyak penemuan baru dalam penyelidikan yang mampu meningkatkan ekonomi negara dan kesejahteraan sejagat.

Kejayaan demi kejayaan telah diraih oleh staf dan mahasiswa UTM di dalam dan di luar negara. Kerjasama strategik dengan institusi ternama di luar negara telah memantapkan kepakaran UTM dalam pelbagai bidang. Malah mahasiswa dan staf antarabangsa yang kian bertambah.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Universiti Teknologi Malaysia Jun 2018 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Universiti Teknologi Malaysia. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Khamis bertarikh 14 Jun 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam