Jawatan Kosong Universiti Teknikal Malaysia Melaka Jun 2017

Jawatan Kosong Universiti Teknikal Malaysia Melaka Jun 2017

Jawatan Kosong Universiti Teknikal Malaysia Melaka Jun 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Universiti Teknikal Malaysia Melaka Jun 2017. Jawatan ini melibatkan Negeri Melaka. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PENSYARAH UNIVERSITI
2. PEGAWAI PENYELIDIK Q41
3. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK
4. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM

Jawatan Kosong Universiti Teknikal Malaysia Melaka Jun 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (singkatan: UTeM) merupakan IPTA serta universiti teknikal pertama di Malaysia yang diwujudkan oleh kerajaan Malaysia. Universiti ini telah diberi penjenamaan baru apabila kerajaan bersetuju untuk menaik taraf Kolej Universiti Teknikal Kebangsaan Malaysia (KUTKM) kepada universiti. Maka pada tanggal 1 Februari 2007 tercatatlah sejarah kelahiran Universiti Teknikal Malaysia Melaka.

UTeM merupakan universiti yang memfokuskan kepada dua bidang iaitu kejuruteraan, pengurusan teknologi dan teknologi maklumat. Para pelajar akan diperkuatkan dengan kemahiran secara praktikal “hands-on” untuk membantu para pelajar untuk berdaya saing apabila di alam industri. Kini terdapat tiga kampus UTeM iaitu Kampus Bandar, Kampus Induk dan Kampus Teknologi. Kampus Induk terletak di Durian Tunggal, Melaka.

Matlamat Pendidikan:

Mengendalikan program akademik dan profesional berlandaskan kepada keperluan industri;
Melahirkan graduan dengan pengetahuan relevan, kompetensi dalam kemahiran teknikal, kemahiran insaniah dan peka kepada tanggungjawab sosial;
Menyemai dikalangan graduan kaedah saintifik, berfikiran kritikal, kreatif dan inovatif dalam menyelesaikan masalah dan membuat keputusan;
Menggalakkan pembangunan penyelidikan dan aktiviti dengan kerjasama industri demi menjana kemakmuran negara;
Melengkapkan graduan dengan nilai-nilai kepimpinan, komunikasi dan pembelajaran berterusan;
Melahirkan graduan berkemahiran teknousahawan dan pengurusan;
Melahirkan graduan yang menghargai sastera dan budaya serta menyedari kepentingan budaya hidup sihat.

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Teknikal Malaysia Melaka Jun 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Universiti Teknikal Malaysia Melaka. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 12 Jun 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam