Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad Februari 2018

Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad Februari 2018

Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad Februari 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad Februari 2018. Jawatan ini melibatkan lokasi Kuala Lumpur. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Pembantu Pegawai Teknik

Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad Februari 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Telekom Malaysia Berhad merupakan syarikat telekomunikasi terbesar di Malaysia dan ketiga terbesar di dunia. TM memegang hak monopoli untuk penyediaan rangkaian telefon talian darat serta mempunyai pegangan yang kukuh dalam pasaran komunikasi telefon mudah alih setelah mengambil alih Celcom Berhad dan menggabungkannya dengan perkhidmatan mudah alih sendiri, TMTouch.

TM juga memiliki anak syarikat yang menawarkan perkhidmatan internet (TM Net) yang menawarkan perhubungan jalur nipis dan jalur lebar. Perhubungan jalur lebar disalurkan melalui DSL di bawah jenama TMNet Streamyx. Oleh sebab hampir memonopoli kesemua perkhidmatan perhubungan pengguna akhir, TMNet juga merupakan satu-satunya penyumbang jalur lebar DSL broadband di negara ini.

Streamyx:

Membina penawaran data, pada tahun 2001 TMB melancarkan Streamyx, perkhidmatan jalur lebar yang pertama bagi penduduk umum dan BlueHyppo.com, portal internet gaya hidup. Pada tahun yang sama, TM Net telah diakui sebagai ISP yang terbesar di Asia Tenggara dan syarikat itu juga melancarkan CDMA tetap telefoni tanpa wayar.

Pada bulan September 2008, ia menandatangani perkongsian awam-swasta dan kerajaan untuk melancarkan jalur lebar berkelajuan tinggi (HSBB) dan perkhidmatan untuk menyampaikan kelajuan 10 Mbit/s (Megabit sesaat) untuk 100 Mbit/s melalui infrastruktur gentian optik untuk pelanggan kediaman dan sehingga 1G bit/s (Gigabit sesaat) kepada perniagaan impak ekonomi yang tinggi. Program berterusan menjangkau tempoh 10 tahun, dengan pelaburan Kerajan sebanyak bilion RM2.4 dan TM, RM8.9 bilion. Fasa penting, untuk berhijrah rangkaian teras kepada platform semua-IP, telah siap pada 2014.

UniFi:

Pada 24 Mac 2010, UniFi, perkhidmatan HSBB pertama negara, telah dilancarkan. UniFi terdiri daripada tiga serangkai internet, suara dan perkhidmatan IPTV (dikenali sebagai HyppTV). Pada akhir 2012, TM telah mengerahkan rangkaian HSBB untuk 1.377.000 premis, mengikut jadual dan di bawah bajet. akses sambungan akhir ke rumah-rumah dan perniagaan sedang dicapai dengan gentian ke rumah (FTTH), ethernet-to-the-home (ETTH) dan talian pelanggan digital kelajuan yang sangat tinggi (VDSL2). BT Teleconsult, sebuah firma telekomunikasi perunding yang berpangkalan di UK, telah dikreditkan HSBB rangkaian roll keluar sebagai salah satu kos yang paling cepat dan paling rendah di dunia.

Sehingga Jun 2015, TM mempunyai 2.9 juta pelanggan jalur lebar, yang mana 51% adalah pada jalur lebar berkelajuan tinggi. Bilangan pelanggan UniFi setakat Jun 2015 adalah berhampiran dengan 782,000, mewakili kadar ambilan sebanyak kira-kira 46%. Pada November 2015, HyppTV menawarkan sebanyak 124 saluran dengan 49 saluran dalam definisi tinggi (HD) – terdiri daripada 57 saluran premium, 22 saluran percuma, lima saluran Radio, 15 saluran Video-On-Demand (VOD) dan 25 saluran interaktif dalam pelbagai pakej atau melalui a-la-carte pilihan.

Pada tahun 2015, TM telah dianugerahkan dengan fasa 2 projek Jalur Lebar Berkelajuan Tinggi (HSBB2) serta Projek Sub Urban Broadband (SUBB) oleh Kerajaan, untuk menggunakan rangkaian teras domestik untuk menyampaikan infrastruktur rangkaian jalur lebar akhir-ke-hujung dan perkhidmatan.

Permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad Februari 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Telekom Malaysia Berhad. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Jumaat bertarikh 16 Februari 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam