Jawatan Kosong Syarikat MARA Liner Sdn Bhd Ogos 2017

Jawatan Kosong Syarikat MARA Liner Sdn Bhd Ogos 2017

Jawatan Kosong Syarikat MARA Liner Sdn Bhd Ogos 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Syarikat MARA Liner Sdn Bhd Ogos 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi negeri Kuala Lumpur. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. MEKANIK KENDERAAN
2. PENGURUS
3. PENOLONG PENGURUS
4. PENYELIA
5. PENOLONG PENYELIA
6. MEKANIK
7. PEMANDU BAS

Jawatan Kosong Syarikat MARA Liner Sdn Bhd Ogos 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Sejak awal 1960-an, Kenderaan Bas RIDA telah memainkan peranan penting dalam pembangunan sosio-ekonomi masyarakat luar bandar. Tujuan Kenderaan Bas RIDA ditubuhkan adalah untuk menyediakan perkhidmatan pengangkutan kepada penduduk di kawasan luar bandar terutamanya bagi peneroka FELDA dan membantu berulang-alik antara masyarakat pribumi antara bandar.

Kenderaan Bas MARA menyediakan perkhidmatan kepada kawasan luar bandar telah bertambah baik terutamanya bagi melaksanakan ke kawasan-kawasan penting dalam sistem penyampaian pengangkutan. Pada 1 September 1985, MARA Holdings Sdn Bhd telah ditubuhkan.

Kemudian Kenderaan Bas MARA telah menjalani penswastaan ​​sebagai dasar kerajaan untuk membangunkan usahawan untuk Nadicorp Sdn Bhd pada tahun 2000. Walau bagaimanapun, dalam Kesepuluh Rancangan Malaysia KBM sekali lagi diminta untuk memainkan peranan yang penting dalam pembangunan sosio-ekonomi masyarakat luar bandar dengan menyediakan pengangkutan asas di kawasan luar bandar.

Oleh itu pada 23 April 2012 , MARA Liner Sdn Bhd (MLSB) telah diperbadankan untuk melaksanakan aktiviti pengangkutan harian untuk menampung tanggungjawab sosial korporat dan untuk meningkatkan sistem penyampaian KBM dan pada masa yang sama mempelbagaikan perniagaan untuk bertolak ansur dengan kerugian.

Visi
Untuk menjadi sebuah syarikat pengangkutan awam yang dipercayai di peringkat antarabangsa

Misi
Dipercayai, Keselesaan, Keselamatan, Inspirasi kepada yang lain

Objektif
1. Mewujudkan satu pasukan pekerja yang amat mahir dan bertanggungjawab

2. Memikul Tanggungjawab

3. Berani membuat perubahan

4. Sedia menerima dan memikul cabaran

Permohonan Jawatan Kosong Syarikat MARA Liner Sdn Bhd Ogos 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Syarikat MARA Liner Sdn Bhd. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 30 Ogos 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam