Jawatan Kosong Syarikat AirAsia Berhad Malaysia Ogos 2017

Jawatan Kosong Syarikat AirAsia Berhad Malaysia Ogos 2017

Jawatan Kosong Syarikat AirAsia Berhad Malaysia Ogos 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Syarikat AirAsia Berhad Malaysia Ogos 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi negeri Selangor. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. System Support and Analyst – Technical
2. Safety Examiner
3. Emergency Response Executive
4. Warehouse Assistant
5. Inventory Controller
6. Guest Services Assistant

Jawatan Kosong Syarikat AirAsia Berhad Malaysia Ogos 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

AirAsia adalah syarikat penerbangan tambang murah berpengkalan di Malaysia. AirAsia merupakan syarikat penerbangan tambang murah pertama di Asia. Kumpulan AirAsia beroperasi penerbangan antarabangsa dan tempatan ke lebih 400 destinasi merentasi 25 negara. Hab utamanya ialah Low-Cost Carrier Terminal (LCCT) di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Syarikat penerbangan gabungannya Thai AirAsia, AirAsia Philippines dan AirAsia Japan mempunyai hab masing-masing di Lapangan Terbang Suvarnabhumi, Lapangan Terbang Antarabangsa Clark dan Lapangan Terbang Antarabangsa Narita. Pejabat berdaftar AirAsia terletak di Petaling Jaya, Selangor manakala ibu pejabatnya di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

AirAsia ditubuhkan pada 1993 dan bermula operasi pada 18 November 1996. Ia pada asalnya diasaskan oleh sebuah konglomerat kerajaan Malaysia, DRB-Hicom. Pada 2 Disember 2001 syarikat penerbangan yang banyak berhutang telah dibeli oleh syarikat Tony Fernandes Tune Air Sdn Bhd, bekas eksekutif Time Warner untuk jumlah harga satu Ringgit Malaysia dengan hutang berjumlah USD 11 juta (MYR 40 juta).

Fernandes berpusing sekitar syarikat, menghasilkan keuntungan pada 2002 dan melancarkan laluan baru dari habnya di Kuala Lumpur, menjejaskan bekas pengendali monopoli Penerbangan Malaysia dengan tambang promosi serendah MYR 1 (USD 0.27)

Permohonan Jawatan Kosong Syarikat AirAsia Berhad Malaysia Ogos 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Syarikat AirAsia Berhad Malaysia. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 23 Ogos 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam