Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Julai 2019

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Julai 2019
Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Julai 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Julai 2019. Job postings melibatkan lokasi Semenanjung. Jawatan Kosong SPP 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) N19
  2. Pembantu Pengurusan Murid N19
  3. Penyelia Asrama N19
  4. Pembantu Operasi N11
  5. Pemandu H11

Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. SPP vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

SPP ditubuhkan pada 1 Januari 1974 melalui Akta A193 dan P.U.(B) 556/1973 hasil daripada syor yang dikemukakan oleh Suruhanjaya Diraja Aziz untuk bertindak sebagai Pihak Berkuasa dalam perkhidmatan pelajaran yang menjalankan fungsinya mengikut Perkara 144 (1) Perlembagaan Persekutuan.

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)

Sehingga kini keanggotaan SPP ditetapkan seramai 13 orang yang diketuai oleh Pengerusi dan dibantu oleh urus setia yang diketuai oleh seorang Setiausaha. Semua Anggota SPP dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

SPP merupakan Pihak Berkuasa Melantik (PBM) bagi anggota Perkhidmatan Pendidikan dalam urusan pelantikan, pengesahan dalam perkhidmatan, kemasukan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, kenaikan pangkat, pertukaran pelantikan/pertukaran tetap perkhidmatan dan kawalan tatatertib.

SPP menjalankan kuasanya melalui mesyuarat-mesyuarat seperti Mesyuarat Suruhanjaya tentang urusan pelantikan, perkhidmatan, kenaikan pangkat dan tatatertib, Mesyuarat Lembaga Rayuan Kenaikan Pangkat dan Mesyuarat Lembaga Rayuan Tatatertib.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran 2019 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di SPP. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 14 Julai 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam