Jawatan Kosong Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka November 2019

Jawatan Kosong Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka November 2019
Jawatan Kosong Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka November 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka November 2019. Job postings melibatkan lokasi negeri Melaka. Jawatan Kosong SUK Melaka 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Pelukis Pelan (Seni Bina) Gred JA19

Melaka jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka November 2019

Pada tahun 1983, Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Melaka (MMKN) bersetuju menukar nama Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Melaka kepada Jabatan Ketua Menteri Melaka (JKMM). Merujuk kepada rekod, pusat pentadbiran SUK selepas kemerdekaan tahun 1957 dikatakan berpusat di Wisma Negeri Jalan Hang Tuah di bawah pentadbiran Ketua Menteri Melaka yang Pertama iaitu Allhayarham Datuk Kurnia Jasa Othman Bin Talib.

JKMM merupakan jabatan terpenting di bawah kuasa Eksekutif Kerajaan Negeri yang berkuasa penuh terhadap semua dasar dan perintah-perintah kerajaan. JKMM juga adalah penyelaras dan sebagai sumber rujukan bagi semua Jabatan Kerajaan Negeri, Persekutuan, Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan.

SUK Melaka 2019

Jabatan Ketua Menteri Melaka yang kini berpusat di Kompleks Seri Negeri Ayer Keroh telah memulakan operasinya bermula mulai 4 Mei 1999 bersamaan 29 Muharram 1421H.

Visi

Peneraju Organisasi Perkhidmatan Awam yang berintegriti dalam Merealisasikan Melaka Maju Fasa II Tahun 2020.

Misi

Meneraju Perkhidmatan Awam Negeri Bertaraf Kelas Pertama Dalam Sistem Pentadbiran Dan Pengurusan.

Objektif

Memperkasa perancangan dan pelaksanaan pembangunan sosio – ekonomi yang komprehensif dalam memacu Negeri Melaka;

Melaksana dasar dan strategi untuk memperkukuh pembangunan sosio – ekonomi Negeri Melaka;

Menilai prestasi keberhasilan pelaksanaan dasar dan strategi;

Melahirkan modal insan yang berintegriti dan kompeten dalam menambah baik prestasi penyampaian perkhidmatan;

Memberi perkhidmatan ICT yang diperlukan kepada semua Bahagian / Unit / Seksyen di bawah Jabatan Ketua Menteri Melaka termasuk Jabatan / Agensi Negeri yang lain dalam pelaksanaan program-program dan aktiviti ICT yang telah ditetapkan agar Jabatan / Agensi berkenaan menjadi lebih produktif, cekap dan berkesan dalam menjalankan fungsi-fungsinya.

Fungsi

Merancang, merangka, menggubal dan melaksanakan Dasar Kerajaan Negeri, Dasar Kerajaan Persekutuan berkaitan dengan hal ehwal pentadbiran negeri mengikut Jadual Ke Sembilan, Senarai Negeri, Perlembagaan Persekutuan dan juga peruntukan-peruntukan yang dinyatakan di dalam perlembagaan Negeri;

Merancang, merangka, menggubal, mengurus dan menyelaras Dasar Kerajaan Negeri berkaitan dengan pentadbiran negeri mengikut Jadual Ke Sembilan, Senarai Bersama, Perlembagaan Persekutuan;

Mengurus, memantau,mengesan dan menilai pelaksanaan setiap Dasar Kerajaan Negeri yang ditetapkan oleh Dewan Undangan Negeri dan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN).

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka 2019 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di SUK Melaka. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 2 Disember 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam