Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan Oktober 2018

Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan Oktober 2018

Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan Oktober 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan Oktober 2018. Job postings melibatkan lokasi Negeri Sembilan. PKNNS kerja kosong 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEGAWAI TADBIR N41
2. JURUAUDIT W41
3. PENOLONG JURUTERA (ELEKTRIKAL) JA29
4. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG L29
5. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK J19

Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. PKNNS vacancy 2018 mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan Oktober 2018

Perbadanan Kemajuan Negeri, Negeri sembilan (PKNNS) telah ditubuhkan pada 22 MAC 1969. Dari segi pertubuhan ia adalah satu badan berkanun negeri yang mempunyai kuasa-kuasanya sendiri dan bertanggungjawab kepada badan perundangan negeri.

Dari segi institusi pula, ia adalah merupakan satu perusahaan awam yang di letakkan di bawah pengawasan Kementerian Kewangan (dahulu Kementerian Pembangunan Usahawan & Koperasi). Perbadanan ini ditubuhkan bagi menggalakkan pembangunan di Negeri Sembilan. Ia juga merupakan agensi amanah bagi melaksanakan dasar-dasar kerajaan terutama di bawah Dasar Ekonomi Baru dan Dasar Pembangunan Nasional serta Rangka Rancangan Jangka Panjang 2.

Visi

Untuk menjadi sebuah agensi amanah yang progresif, inovatif, kompetitif dan dihormati dalam melaksanakan polisi-polisi pembangunan kerajaan dan sebagai jentera penggerak pertumbuhan ekonomi dan sosial negeri ke arah mencapai taraf Negeri Sembilan Maju Tahun 2020.

Misi

Mengambil peranan strategik sebagai agensi peneraju dalam melaksanakan objektif pembangunan negeri dengan memberi penekanan kepada prestasi yang progresif, inovatif dan kompetitif.

Melaksanakan amalan perkhidmatan terbaik melangkaui jangkaan pelanggan di dalam melaksanakan program-program pembangunan ekonomi dan sosial yang memfokus kepada penciptaan iklim mesra pelabur, penggalakkan pertumbuhan industri kecil dan sederhana dan pembangunan usahawan bumiputera.

Memaksimakan aktiviti-aktiviti perniagaan, mempertahankan pertumbuhan berterusan dan menjana pulangan yang menguntungkan

Membangunkan dan memberi motivasi yang berterusan kepada tenaga kerja dengan menyediakan persekitaran kerja dan pembelajaran yang positif.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan Oktober 2018 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Perbadanan Kemajuan Negeri Sembilan. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 8 Oktober 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam