Jawatan Kosong Pembantu Penguasa WK19 Kastam Diraja Malaysia Februari 2017

Jawatan Kosong Pembantu Penguasa WK19 Kastam Diraja Malaysia Februari 2017

Jawatan Kosong Pembantu Penguasa WK19 Kastam Diraja Malaysia Februari 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Pembantu Penguasa WK19 Kastam Diraja Malaysia Februari 2017. Jawatan ini melibatkan Kementerian Kewangan Malaysia. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Pembantu Penguasa Kastam WK19 (186 Kekosongan – Seluruh Negara)

Jawatan Kosong Pembantu Penguasa WK19 Kastam Diraja Malaysia Februari 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) adalah salah sebuah badan jabatan kerajaan yang berada di bawah Kementerian Kewangan Malaysia. Jabatan ini berfungsi sebagai pemungut cukai import atau eksport negara, JKDM telah diterajui oleh Dato’ Sri Khazali Bin Hj. Ahmad sebagai Ketua Pengarah Kastam Malaysia, dan dibantu oleh 3 orang timbalan iaitu, Dato’ Subromaniam a/l Tholasy – Timbalan Ketua Pengarah Kastam Bahagian Penguatkuasaan / Pematuhan, Dato’ Zulkifli Bin Yahya – Timbalan Ketua Pengarah Kastam Bahagian Perkastaman / GST dan Dato’ Abdul Rahman Bin Othman – Timbalan Ketua Pengarah Kastam Bahagian Khidmat Pengurusan Sumber Manusia. Dato’ Paddy Bin Abd Halim merupakan Penolong Ketua Pengarah Kastam (Penguatkuasaan)

JKDM terbahagi kepada beberapa bahagian utama bagi menjaga keselamatan negara serta kesejahteraan rakyat iaitu Bahagian Perkastaman & Cukai Dalam Negeri, Bahagian Perkhidmatan Teknik dan Bahagian Penguatkuasaan / Pematuhan.

JKDM turut mengadakan kerjasama dengan badan dunia, World Customs Organisation ( WCO ) dan negara-negara ASEAN yang lain iaitu, Royal Customs and Excise Department Negara Brunei Darussalam,The Bureau of Customs (BOC) Philippines, Direktorat Jenderal Bea & Cukai Indonesia, General Department of Customs and Excise of Cambodia, Laos P.D.R Customs, Myanmar Customs Department, Singapore Customs Department, The Customs Department of the Kingdom of Thailand dan The Vietnam Customs ( Cục Hải quan Myanmar ).

Permohonan jawatan ini boleh dilakukan secara online melalui laman web SPA. Syarat-syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Kastam Diraja Malaysia. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 12 Februari 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam