Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Negeri Sembilan Julai 2018

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Negeri Sembilan Julai 2018

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Negeri Sembilan Julai 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Negeri Sembilan Julai 2018. Iklan jawatan kosong kerajaan melibatkan lokasi Negeri Sembilan. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N19
2. Pemandu Kenderaan H11

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Negeri Sembilan Julai 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Peluang kerja kosong mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

MPN pada dahulunya dikenali sebagai Majlis Daerah Seremban (ditubuhkan pada 1 Januari 1979) melalui penyusunan semula ke atas Enam (6) Penguasa Tempatan di Negeri Sembilan sek.3 (a) dan 3(b), Akta Kerajaan Tempatan 1976, Akta 171

Majlis Tempatan Pajam (1957)
Majlis Tempatan Mantin (1958)
Majlis Tempatan Lembaga Bandaran Rantau (1959)
Majlis Tempatan Lembaga Bandaran Nilai (1959)
Majlis Tempatan Lembaga Bandaran Broga (1959)
Majlis Tempatan Lembaga Bandaran Labu (1959)

Majlis Perbandaran Nilai telah diberi kenaikan taraf daripada Majlis Daerah Seremban dan majlis pengisytiharan kenaikan taraf tersebut telah dilaksanakan secara rasmi pada 2 Februari 2002. Majlis Perbandaran Nilai telah dipertanggungjawabkan untuk mentadbir lapan buah Mukim yang terdapat di dalam Daerah Seremban . Antara Mukim yang berada di bawah pentadbiran Majlis Perbandaran Nilai pada masa ini ialah:

Mukim Setul
Mukim Labu
Mukim Rantau
Mukim Lenggeng
Mukim Pantai
Sebahagian Rasah
Sebahagian Ampangan
Sebahagian Seremban

Antara Mukim tersebut lima (5) daripadanya adalah Mukim Utama iaitu Mukim Setul, Labu, Rantau, Lenggeng dan Pantai manakala tiga (3) Mukim lagi adalah sebahagian sahaja yang mana ia telah dibahagi dengan Majlis Perbandaran Seremban iaitu sebahagian Rasah, sebahagian Ampangan dan sebahagian Seremban.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai Negeri Sembilan Julai 2018 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Majlis Perbandaran Nilai Negeri Sembilan. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 25 Julai 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam