Jawatan Kosong Majlis Daerah Lipis Pahang Oktober 2018

Jawatan Kosong Majlis Daerah Lipis Pahang Oktober 2018

Jawatan Kosong Majlis Daerah Lipis Pahang Oktober 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Daerah Lipis Pahang Oktober 2018. Job postings melibatkan lokasi Pahang. MD Lipis kerja kosong 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Penolong Akauntan W29
2. Penolong Pegawai Perancang Bandar Dan Desa JA29

Daerah Lipis jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Majlis Daerah Lipis Pahang vacancy 2018 mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Majlis Daerah Lipis Pahang Oktober 2018

Majlis Daerah Lipis ditubuhkan pada 1 Mac 1982 hasil daripada percantuman beberapa buah penguasa tempatan iaitu Majlis Bandaran Kuala Lipis, Majlis Tempatan Benta, Jerkoh dan Penjom serta pekan-pekan kecil seperti Padang Tengku, Bukit Betong, Mela dan Merapoh.

Dari segi sejarahnya Majlis Bandaran Kuala Lipis pada mulanya beroperasi sebagai sebuah Lembaga Kesihatan atau ‘Sanitary Board’ sehingga tamat Perang Dunia Kedua. Selepas itu ia bergerak sebagai sebuah Lembaga Bandaran sehingga tahun 1959. Pada tahun 1959 telah diadakan Pilihanraya Kerajaan Tempatan untuk memilih Ahli Majlis bagi mentadbir Penguasa Tempatan ini sehinggalah penubuhan Majlis Daerah pada 1 Mac 1982.

Slogan Majlis Daerah Lipis ialah “Bersih” yang membawa maksud bersih dalam pengurusan pentadbiran, perkhidmatan, perancangan dan pembangunan.

“Organisasi Yang Bersih, Bandar Dan Persekitaran Yang Bersih, Masyarakat Yang Bersih”

Misi

Mewujudkan bandar dan persekitaran yang bersih, indah dan bercahaya serta pembangunan yang terancang di samping mengekalkan warisan sejarah.

Visi

Menjadikan Kuala Lipis sebuah bandar taman bersejarah yang maju, bersih, indah, bercahaya dan pusat pelancongan yang menarik.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Majlis Daerah Lipis Pahang Oktober 2018 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di MD Lipis. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 8 Oktober 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam