Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi April 2019

Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi April 2019
Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi April 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi April 2019. LADA career melibatkan lokasi Kedah. Jawatan kosong Lembaga Pembangunan Langkawi 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Pengawal Keselamatan Gred KP11

Lembaga Pembangunan Langkawi jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. LADA vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi April 2019

Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) diperbadanankan di bawah Akta Parlimen untuk membangunkan Pulau Langkawi serta memajukannya sebagai DESTINASI PELANCONGAN ANTARABANGSA.

Ditubuhkan pada 15 Mac 1990 dan diletakkan di bawah tanggungjawab Perbendaharaan Malaysia.

Mendapat sokongan daripada YB Menteri Kewangan II dan YAB Menteri Besar Kedah dan Ahli-Ahli Lembaga Pengarah.

Mengutamakan pembangunan bersepadu melalui perancangan strategik, amalan pengurusan terbaik dan kolaborasi dengan agensi-agensi kerajaan, industri dan pemimpin masyarakat.

Lembaga Pembangunan Langkawi

Pembangunan bandar hanya dihadkan kepada Bandar Kuah (Pusat Bandar Utama),Padang Matsirat dan Padang Lalang (Bandar sokongan).

Pembagunan pelancongan hanya digalakan di kawasan bandar dan kawasan Datai, Tanjung Rhu, Teluk Burau, Pantai Tengah, Pantai Chenang dan Teluk Baru.

Bagi memastikan pengekalan alam sekitar, pemotongan pokok hendaklah di kawal pada tahap yang minima.

Ketinggian bangunan tidak dibenarkan melebihi dari 4 tingkat kecuali di bandar Kuah sahaja. Maksima ketinggian di Kuah di tetapkan tidak melebihi 15 tingkat bagi kawasan tertentu sahaja.

Kawasan-kawasan utama pertanian padi telah di tetapkan sebagai aspek pemeliharaan dan ianya merupakan sebahagian daripada produk pelancongan yang boleh diketengahkan.

Bagi kawalan untuk memelihara kawasan pantai, polisi pembangunan telah menetapkan bahawa anjakkan bangunan di hadkan antara 20-80m.
VISI:

MENJADI AGENSI PENERAJU UNTUK PEMBANGUNAN LANGKAWI SEBAGAI DESTINASI PELANCONGAN BERTARAF DUNIA
MISI:

MENGGERAKKAN PELAKSANAAN PEMBANGUNAN INDUSTRI PELANCONGAN LANGKAWI YANG MEMBERI MANFAAT KEPADA MASYARAKAT, NEGERI DAN NEGARA MELALUI PERANCANGAN YANG STRATEGIK SERTA TADBIR URUS YANG BERKESAN.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi April 2019 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di LADA. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 14 April 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam