Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Februari 2018

Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Februari 2018

Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Februari 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Februari 2018. Jawatan ini melibatkan lokasi Selangor. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEGAWAI UNDANG-UNDANG (PSH)
2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT (FA29)
3. PEMBANTU AKAUNTAN (W19)

Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Februari 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Lembaga Lebuhraya Malaysia(LLM) ialah sebuah badan kerajaan yang dipertanggungjawabkan bagi mengawasi semua lebuhraya tol di seluruh Semenanjung Malaysia. Ia merupakan sebuah badan berkanun yang ditubuhkan melalui parlimen Akta 231( 1980 ). LLM bertanggungjawab untuk merancang, melaksana, menyelia dan mengawasi projek – projek lebuhraya tol di Malaysia sebagaimana yang tertakluk kepada Akta Jalan-jalan Persekutuan (Pengurusan Persendirian) 1984.

Tujuan penubuhan Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) pada 1980 adalah untuk merancang, merekabentuk, membina dan menyenggara lebuhraya tol di seluruh Semenanjung Malaysia.

Lebuhraya tol yang pertama yang telah dirancang, direkabentuk, dibina dan disenggara di bawah pengawasan LLM ialah Lebuhraya Utara Selatan. Jajaran lebuhraya ini telah disiapkan secara berperingkat-peringkat mengikut keutamaan dimasa itu. Tarikh-tarikh pembukaan bagi bahagian-bahagian jajaran berkenaan adalah seperti di jadual.

Ekoran dari dasar penswastaan kerajaan, Lebuhraya berkenaan dan lain-lain lebuhraya selepas itu telah diswastakan.

Pada bulan Mac 1988 perjanjian konsesi penswastaan Lebuhraya Tol Utara – Selatan dan Lebuhraya Baru Lembah Klang telah di tandatangani, iaitu penswastaan projek infrastruktur yang terbesar yang pernah dilakukan oleh Kerajaan Malaysia, untuk membina baki Lebuhraya Tol Utara – Selatan dan Lebuhraya Baru Lembah Klang. Perjajian ini adalah untuk selama 30 tahun mulai 1 Jun 1988 dan penyerahan sepenuhnya operasi tol bagi bahagian-bahagian lebuhraya yang telah siap dibuat dalam bulan Disember 1988.

Permohonan Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Februari 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 26 Februari 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam