Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Ogos 2018

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Ogos 2018

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Ogos 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Ogos 2018. Jawatan kosong kada melibatkan lokasi negeri Kelantan. Kada career yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Pembantu Akauntan W19

Kada jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Kelantan vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Ogos 2018

Disempurnakan penubuhannya pada 30 Mac 1972 melalui Akta 69, Akta Lembaga Pertanian Kemubu, 1972 dan dilancarkan dengan rasminya oleh Y.A.B. Tun Hj. Abdul Razak bin Hussein, Perdana Menteri Malaysia pada 2 Mac 1973.

Setelah KADA diwujudkan, Kerajaan Negeri Kelantan pula menyusuli tindakan dengan meluluskan Enakmen Pihak Berkuasa Kemajuan Pertanian Kemubu, 1972 (Enakmen no.2 Tahun 1972 Kelantan) membolehkan Menteri Pertanian dan Perikanan melaksanakan Akta Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu, 1972 mulai 1 Ogos 1972.

Kampung Kemubu terletak di tebing Sungai Kelantan, 30km dari Kota Bharu telah disemadikan namanya dalam lipatan sejarah KADA. Di situlah terbina sebuah rumah pam membekalkan air ke Rancangan Pengairan Kemubu (RPK), rancangan terbesar dalam gugusan rancangan-rancangan pengairan lain yang dipersatukan di bawah kuasa pengendalian KADA.

VISI

Menjadi satu agensi peneraju dalam bidang penanaman padi dan agromakanan kearah
melahirkan golongan sasar berpendapatan tinggi.

MISI

Bagi merealisasikan visi, KADA akan menerajui dengan cekap dan berkesan melalui :

1. Pengeluaran padi dan agromakanan sebagai urusan utama KADA.
2. Sistem pentadbiran yang berkualiti, efisyen, berteknologi dan integriti.
3. Penerokaan pasaran di dalam dan di luar negara.
4. Mempertingkatkan keupayaan petani dan usahawan tani supaya berdaya saing dan inovatif.
5. Pewujudan persekitaran kerja yang kondusif dan peningkatan tahap kepuasan pekerja sebagai komitmen KADA untuk melahirkan pekerja berkompetensi dan setia.
6. Pembangunan kegiatan yang mampan.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Ogos 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di kada kelantan. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 8 Ogos 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam