Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Mei 2017

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Mei 2017

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Mei 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Mei 2017. Jawatan ini melibatkan KADA. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29
2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT FA29
3. MERINYU TALIAIR J19
4. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19
5. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK J19
6. PEMBANTU KEMAHIRAN H19
7. PEMANDU KENDERAAN H11
8. PEMBANTU AWAM H11

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Mei 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Disempurnakan penubuhannya pada 30 Mac 1972 melalui Akta 69, Akta Lembaga Pertanian Kemubu, 1972 dan dilancarkan dengan rasminya oleh Y.A.B. Tun Hj. Abdul Razak bin Hussein, Perdana Menteri Malaysia pada 2 Mac 1973.

Setelah KADA diwujudkan, Kerajaan Negeri Kelantan pula menyusuli tindakan dengan meluluskan Enakmen Pihak Berkuasa Kemajuan Pertanian Kemubu, 1972 (Enakmen no.2 Tahun 1972 Kelantan) membolehkan Menteri Pertanian dan Perikanan melaksanakan Akta Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu, 1972 mulai 1 Ogos 1972.

Kampung Kemubu terletak di tebing Sungai Kelantan, 30km dari Kota Bharu telah disemadikan namanya dalam lipatan sejarah KADA. Di situlah terbina sebuah rumah pam membekalkan air ke Rancangan Pengairan Kemubu (RPK), rancangan terbesar dalam gugusan rancangan-rancangan pengairan lain yang dipersatukan di bawah kuasa pengendalian KADA.

Misi

Memberi perkhidmatan yang berkualiti, cekap dan berkesan dalam bidang sumber bekalan air, pengurusan sistem pengairan dan saliran serta penggunaan teknologi pertanian melalui kaedah pembangunan bersepadu ke arah meningkatkan hasil pengeluaran padi dan lain-lain makanan dan meningkatkan taraf sosio-ekonomi keluarga tani dalam kawasan KADA.

Visi

Untuk menjadi satu agensi yang unggul dalam peningkatan taraf sosio-ekonomi petani serta peningkatan makanan Negara.

Permohonan Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu Mei 2017 boleh dilakukan secara online melalui laman web KADA. Syarat-syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu (KADA). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 31 Mei 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam