Jawatan Kosong Juruteknik Komputer Gred FT19 MAMPU 2019

Jawatan Kosong Juruteknik Komputer Gred FT19 MAMPU 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Juruteknik Komputer Gred FT19 MAMPU 2019. Job postings melibatkan lokasi seluruh Malaysia. Jawatan Kosong MAMPU 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Juruteknik Komputer Gred FT19

Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. MAMPU vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Menyingkap tabir sejarah, MAMPU telah ditubuhkan hasil daripada Laporan ‘Development Administration in Malaysia’ oleh Prof. John D. Montgomery dan Milton J. Esman yang memperakukan peningkatan profesionalisme melalui program-program pendidikan dan latihan bagi semua lapisan kakitangan dalam Perkhidmatan Awam. Atas cadangan laporan yang sama, maka pada tahun 1966, Unit Pentadbiran Pembangunan (DAU) ditubuhkan bagi mengembangkan usaha-usaha pembaharuan pentadbiran Kerajaan.

Jawatan Kosong Juruteknik Komputer Gred FT19 MAMPU

DAU kemudiannya dikembangkan menjadi ICDAU yang berfungsi untuk menyelaras projek-projek pembangunan serta perancangan tenaga manusia.Selaras dengan perkembangan pentadbiran awam yang pesat lagi dinamik, ICDAU kemudiannya telah disusun semula pada tahun 1977.

Pada tahun 1986, fungsi perancangan tenaga manusia telah dipindahkan kepada beberapa agensi lain bagi membolehkannya memberi tumpuan kepada pemodenan tadbiran dan perundingan pengurusan Sektor Awam. Sejak itu, ICDAU dikenali sebagai Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU).

Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia

MAMPU memainkan peranan penting dalam memacu, merintis dan mentransformasi sistem penyampaian perkhidmatan awam. Sebagai agensi pusat bagi pemodenan pentadbiran dan transformasi sistem penyampaian perkhidmatan awam, MAMPU melaksanakan enam (6) peranan utama iaitu sebagai:

Penggerak dan peneraju pemodenan pentadbiran dan pengurusan bagi perkhidmatan awam.

Perancang dan peneraju dalam pembangunan teknologi maklumat dan komunikasi perkhidmatan awam.

Pakar runding dalam pengurusan organisasi dan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) perkhidmatan awam.

Pemudah cara bagi pelaksanaan pemodenan sistem penyampaian perkhidmatan awam.

Penyelidik pemodenan tadbiran dan perancangan pengurusan perkhidmatan awam.

Pelaksana promosi sistem penyampaian perkhidmatan awam.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Juruteknik Komputer Gred FT19 MAMPU Disember 2019 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di MAMPU. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 29 Disember 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam