Jawatan Kosong Jabatan Penerbangan Awam Malaysia Julai 2017

Jawatan Kosong Jabatan Penerbangan Awam Malaysia Julai 2017

Jawatan Kosong Jabatan Penerbangan Awam Malaysia Julai 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Jabatan Penerbangan Awam Malaysia Julai 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi Putrajaya. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEGAWAI KAWALAN TRAFIK UDARA A41 (40 KEKOSONGAN)
2. PENOLONG PEGAWAI KAWALAN TRAFIK UDARA A29 (40 KEKOSONGAN)

Jawatan Kosong Jabatan Penerbangan Awam Malaysia Julai 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (Department of Civil Aviation Malaysia DCA) merupakan satu agensi kerajaan Malaysia. Ibu pejabatnya terletak di Putrajaya.

Jabatan Penerbangan Awam Malaysia(DCA) terletak di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang, Selangor. Jabatan ini sebuah jabatan yang terletak di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia yang mengurus hal ehwal industri penerbangan awam negara.

Tanggungjawab agensi ini menyediakan kawalan trafik udara yang sistematik kepada semua negara yang ingin memasuki ke negara ini melalui jalan udara. Setiap laluan ruang udara di Malaysia dibawah kawalan jabatan ini. Jabatan Penerbangan Awam (DCA) KLIA yang menentukan pergerakkan setiap pesawat antarabangsa yang ingin keluar dan masuk melalui ruang udara di negara ini.

VISI

Menjadi pakar penerbangan terkemuka di dunia
MISI

Meningkatkan keselamatan, perlindungan dan kecekapan secara berterusan demi industri penerbangan yang mampan.
NILAI

Profesional
Kecemerlangan
Integriti
Bertanggungjawab
Esprit de Corps

Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCAM) akan menyediakan piawaian keselamatan tertinggi yang munasabah dalam organisasi yang dirancang, disediakan dan dikendalikannya dengan mengenalpasti serta meminimumkan risiko-risiko yang timbul hasil aktiviti-aktiviti DCAM, ke tahap yang dianggap rendah lagi munasabah .

DCAM akan menganggap keselamatan organisasi sebagai pertimbangan yang paling penting dalam keseluruhan aktiviti-aktivitinya.

Keselamatan membentuk bahagian peruntukan yang penting bagi sistem pengangkutan udara yang efisien lagi berkesan. Semua pengurus bertanggungjawab untuk prestasi tugasan masing-masing.

DCAM akan terus menggunapakai piawaian keselamatan eksplisit yang mematuhi kewajiban berkanun dan keperluan-keperluan keselamatan bahagian kawal selia.

DCAM akan memperkembangkan budaya dalam kalangan pengurus dan kakitangan yang memupuk pemahaman yang meningkat tentang kepentingan keselamatan dalam semua aktiviti kami dan hasil tanggungjawab setiap individu. Ia akan menyediakan persekitaran, sokongan dan latihan yang diperlukan untuk mencapai matlamat ini.

DCAM akan memastikan bahawa sistem-sistem dan teknologi yang digunakan, sama ada dihasilkan secara dalaman ataupun dibeli dari luar, menepati piawaian keselamatan sistem yang dinyatakan dengan sewajarnya. Demikian juga , ia akan memastikan bahawa penyelenggaraan sistem-sistem ini dijalankan oleh sub-kontraktor yang menepati keperluan dan piawaian keselamatan DCAM.

Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Penerbangan Awam Malaysia Julai 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Jabatan Penerbangan Awam Malaysia. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 30 Julai 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

One comment

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam