Jawatan Kosong Agensi Antidadah Kebangsaan Julai 2017

Jawatan Kosong Agensi Antidadah Kebangsaan Julai 2017

Jawatan Kosong Agensi Antidadah Kebangsaan Julai 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Agensi Antidadah Kebangsaan Julai 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi seluruh Malaysia. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEMBANTU ANTIDADAH S19 (44 KEKOSONGAN)

Jawatan Kosong Agensi Antidadah Kebangsaan Julai 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Pada 17 Februari 1996, Kabinet telah meluluskan penubuhan Agensi AntiDadah Kebangsaan (AADK) dengan menggabungkan Pasukan Petugas Anti Dadah (PPAD) dan Bahagian Rawatan dan Pemulihan (BRPD) sebagai sebuah organisasi di bawah Kementerian Dalam Negeri (KDN), Agensi AntiDadah Kebangsaan adalah urusetia kepada Majlis Dadah Kebangsaan (MDK) yang dipengerusikan oleh Y.B. Menteri Dalam Negeri dan bertanggungjawab kepada semua aspek tindakan anti dadah negara.

Peranan AADK:
Untuk menentukan segala usaha negara memerangi ancaman dadah berjalan secara terancang, berarah dan selaras demi mewujudkan satu masyarakat yang bebas daripada dadah.

Bidang Tugas AADK:
Bidang tugas Agensi AntiDadah Kebangsaan adalah seperti berkut :-

Melaksanakan program pencegahan

Melaksanakan program rawatan dan pemulihan Meningkatkan sistem maklumat dadah dan menilai keberkesanan program anti dadah negara

Meningkatkan kerjasama serantau dan antarabangsa dalam usaha memerangi ancaman dadah

Memberi khidmat urusetia kepada Majlis Dadah Kebangsaan

Agensi AntiDadah Kebangsaan juga ditubuhkan di peringkat Negeri, dan Daerah. Pengarah ADK Negeri adalah bertanggungjawab kepada Ketua Pengarah ADK manakala Pegawai ADK Daerah bertanggungjawab kepada Pengarah ADK Negeri.

VISI:
Masyarakat Malaysia Bebas Dari Dadah

MISI:
Agensi Utama Memerangi Dadah

OBJEKTIF:
Mencegah seseorang dari terlibat dengan dadah
Merawat dan memulih penagih dadah
Mencegah penagihan semula
Membanteras bekalan, pengedaran dan penyalahgunaan dadah

Permohonan Jawatan Kosong Agensi Antidadah Kebangsaan Julai 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 9 Julai 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam