Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang Ogos 2018

Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang Ogos 2018

Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang Ogos 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang Ogos 2018. UMP career melibatkan lokasi Pahang. Jawatan kosong UMP Pahang 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PENSYARAH UNIVERSITI GRED DS45
2. PENSYARAH UNIVERSITI GRED DS51
3. PROFESOR MADYA GRED DS53
4. PROFESOR GRED KHAS C (VK7)

UMP jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Universiti Malaysia Pahang vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang Ogos 2018

Universiti Malaysia Pahang (UMP) bermula dengan Universiti Teknologi Malaysia Kampus Cawangan Pahang (UTM-KCP) yang beroperasi di sebuah kampus yang terletak di Bandar Indera Mahkota, Kuantan sejak tahun 1999.

Jemaah Menteri pada 26 Jun 2001 telah membuat keputusan untuk menubuhkan sebuah Universiti Teknikal Awam yang berasaskan kemahiran di Pahang dan dinamakan sebagai KUKTEM. KUKTEM adalah sebuah Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) yang ke-16 yang diwartakan pada 16 Februari 2002 dengan perkenan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong di bawah Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971.

Pihak Kerajaan Malaysia telah mengumumkan pertukaran nama KUKTEM kepada Universiti Malaysia Pahang (UMP) berkuatkuasa mulai 1 Februari 2007. Dengan pertukaran ini, nama KUKTEM kini dikenali sebagai UMP.

Visi

Universiti Teknologi Terunggul

Misi

Kami menyediakan pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan bertaraf dunia dalam ekosistem kejuruteraan dan teknologi kreatif dan inovatif yang memaksimumkan potensi insan untuk manfaat masyarakat.

Objektif

Melahirkan graduan yang berketerampilan melalui program kejuruteraan dan teknologi yang kompetitif.

Menerajui inisiatif terkini dalam bidang penyelidikan yang berkaitan dengan industri.

Menjadi peneraju dalam menyediakan perkhidmatan kepada industri dan masyarakat berdasarkan nic dan bidang kepakaran.

Diiktiraf sebagai sebuah institusi yang mengamalkan pengurusan dan budaya kerja cemerlang.

Falsafah

Kepercayaan bahawa ilmu adalah amanah Allah kepada manusia sebagai khalifah untuk dimanfaatkan. Penekanan kepada ilmu gunaan yang dipraktikkan oleh insan berakhlak akan menyumbang ke arah keharmonian dan kemakmuran sejagat.

Nilai Teras

Hubungan yang kuat dengan Yang Maha Pencipta.

Teguh dalam mempertahankan prinsip yang disepakati.

Kreatif dalam membuat keputusan yang bijaksana.

Cekal dalam menghadapi cabaran.

Proaktif dalam tindakan.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaysia Pahang Ogos 2018 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Universiti Malaysia Pahang. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 20 Ogos 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam