Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu Mac 2017

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu Mac 2017

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu Mac 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu Mac 2017. Jawatan ini melibatkan SPA Terengganu. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Pengawas Hutan G19

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu Mac 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

PENUBUHAN DAN BIDANGKUASA

Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN.TR) telah ditubuhkan pada 10 Ogos 1959 di bawah Fasal 56 Undang-Undang Bagi Diri Kerajaan Terengganu (Bab Yang Pertama) (Pindaan) Tahun 1959

Di bawah Perkara 56 (9) Undang-Undang Bagi Diri Kerajaan Negeri Terengganu (Bab Yang Pertama)(Pindaan)Tahun 1956, Suruhanjaya bertanggungjawab terhadap perlantikan, pengesahan dalam perkhidmatan, pemberian taraf berpencen dan menjalankan kawalan tatatertib anggota perkhidmatan yang di bawah bidangkuasanya.
Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu juga berfungsi sebagai:
i. Lembaga Rayuan Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu
ii. Lembaga rayuan Tatatertib Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu
iii. Pihak Berkuasa Tatatertib terhadap pegawai yang memegang atau memangku jawatan Setiausaha Kerajaan dan Pegawai Kewangan Negeri.
iv. Berkuasa untuk membuang kerja atau menurunkan pangkat pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan Kumpulan Pengurusan dan Profesional.

OBJEKTIF
Objektif Suruhanjaya ialah melaksanakan amanah dan tanggungjawab yang diperuntukkan di bawah Perkara 56 (9) Undang-Undang Bagi Diri Kerajaan Negeri Terengganu (Bab Yang Pertama) (Pindaan) Tahun 1959 dengan memberi perkhidmatan yang cekap, adil dan saksama bagi memenuhi keperluan penjawatan dalam Perkhidmatan Awam Negeri.

WAWASAN
Menjadi sebuah agensi awam yang unggul berteraskan teknologi terkini dalam pentadbiran bagi memenuhi citarasa pelanggan.

MISI
Menerapkan kecemerlangan dan ketelusan ke arah mencapai hasrat bagi membantu kerajaan negeri dalam mewujudkan satu perkhidmatan awam yang bermutu tinggi.

MOTTO
Mudah, Cepat Dan Adil

Permohonan jawatan ini boleh dilakukan secara online melalui laman web SPA Terengganu. Syarat-syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Terengganu. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Ahad bertarikh 12 Mac 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam