Jawatan Kosong Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia Januari 2018

Jawatan Kosong Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia Januari 2018

Jawatan Kosong Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia Januari 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia Januari 2018. Jawatan ini melibatkan lokasi negeri Selangor. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Manager – Fund Management and Collections

Jawatan Kosong Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia Januari 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) ialah merupakan badan penyeliaan industri komunikasi dan multimedia di Malaysia. Ketika diasaskan ianya adalah bertujuan utamanya ialah untuk mengawal selia industri telekomunikasi dan multimedia berdasarkan kuasa-kuasa yang diberi menurut Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (1998) dan Akta Komunikasi dan Multimedia (1998). Selaras dengan Akta-Akta ini, peranan SKMM ialah untuk melaksanakan dan memupuk objektif dasar kebangsaan Kerajaan Malaysia untuk sektor telekomunikasi dan multimedia. SKMM juga ditugaskan untuk menyelia rangka penyeliaan baru untuk kegiatan industri-industri telekomunikasi, penyiaran dan dalam talian yang semakin berkait rapat.

Visi:
Memastikan industri komunikasi dan multimedia tempatan setanding dengan perkembangan antarabangsa dan memastikan industri berupaya memperkukuhkan dan mengawal selia kendiri agar menjana kemajuan yang memenuhi keperluan ekonomi dan sosial nagara.

Misi:
Kami berusaha untuk:

Meningkat dan mengukuhkan perkhidmatan komunikasi dan multimedia;
Memastikan para pengguna menikmati pilihan dan tahap perkhidmatan yang memuaskan pada harga yang berpatutan;
Memastikan proses kawal selia yang telus bagi manjana persaingan yang sihat dan adil dalam industri;
Memastikan penggunaan optima bagi spektrum dan penomboran; dan
Menjalin hubungan dua hala antara pengguna dan penyelia perkhidmatan dan juga menjalin hubungan usaha sama bersama industri

Permohonan Jawatan Kosong Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia Januari 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Sabtu bertarikh 27 Januari 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam