Jawatan Kosong Sime Darby Plantation Sdn Bhd September 2018

Jawatan Kosong Sime Darby Plantation Sdn Bhd September 2018

Jawatan Kosong Sime Darby Plantation Sdn Bhd September 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Sime Darby Plantation Sdn Bhd September 2018. Jawatan kosong Sime Darby melibatkan lokasi Selangor. Sime Darby Plantation career yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. AVP II – Branding & Sourcing

Sime Darby Plantation jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Sime Darby vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Sime Darby Plantation Sdn Bhd September 2018

Pada 1910, ketika Tanah Melayu dijajah oleh British, ahli perniagaan British, William Middleton Sime dan Henry Darby menubuhkan Sime, Darby & Co dalam sektor perladangan getah. Syarikat ini beralih kepada kelapa sawit ,koko dan pelbagai sektor lain.

William Middleton Sime ketika itu berusia 37 tahun merupakan pengembara dari Scotland dan terlibat dalam perniagaan import eksport serta ladang kopi. Henry Darby pula berusia 50-an merupakan ahli perbankan dan memiliki beberapa hartanah di utara Tanah Melayu.

Sime Darby Plantation Sdn Bhd

Syarikat Guthrie diasaskan oleh Alexander Guthrie pada 1821 di Singapura. Syarikat ini adalah syarikat British yang pertama di Asia Tenggara. Guthrie memperkenalkan tanaman getah dan kelapa sawit di Malaysia pada 1896 dan 1924 di Kuala Selangor.

Pada 1905, syarikat Harrison and Crosfield membeli beberapa ladang di Sememanjung Malaysia dan mengusahakan tanaman teh dan kopi. Namanya ditukar kepada Golden Hope Rubber Estate. Pada 1982 Harrison and Crosfield menjual tiga ladang miliknya iaitu Golden Hope, Pataling, dan London Asiatic kepada pihak Malaysia pada harga £146 juta. Pada 1990, pemiliknya Permodalan Nasional Berhad menukar nama kepada Golden Hope Plantation Bhd (GHPB).

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Sime Darby Plantation Sdn Bhd September 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Sime Darby Plantation. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 12 September 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam