Jawatan Kosong Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaya 2023

Jawatan Kosong Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaya 2023
Jawatan Kosong UMCCed 2023

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2023 menampilkan Jawatan Kosong Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaya 2023. Dinyatakan Jawatan kosong terkini kerajaan melibatkan lokasi di Cyberjaya. Tambahan pula, Jawatan Kosong UMCCed 2023 mengikut senarai adalah seperti berikut:

  1. Eksekutif
  2. Eksekutif (Sementara)

Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaya jawatan kosong yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Cara memohon jawatan kerajaan UMCCed mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Ianya merupakan salah satu jabatan utama UM yang bertanggungjawab menyediakan program pendidikan berterusan dan profesional kepada pelajar dewasa dan profesional. Berikut adalah sejarah ringkas PPB Universiti Malaya:

Jawatan Kosong Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaya 2023

Asal:
Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaya (PPB) Universiti Malaya telah ditubuhkan pada tahun 1955. Ianya sebuah jabatan pendidikan dewasa dari Universiti Malaya. Ketika itu, peranannya adalah untuk memberi pendidikan berterusan kepada pelajar dewasa di kawasan Kuala Lumpur.

Kemudahan pembangunan:
Pada tahun 1972, Fakulti Pendidikan Dewasa telah disusun semula dan dipindahkan ke ibu pejabatnya sendiri. Kemudian, pada tahun 1996, sekolah itu menukar namanya kepada Pusat Pendidikan Devasa (PPD) dan telah ditetapkan sebagai pusat pendidikan berterusan eksklusif yang bergabung dengan Universiti Malaysia.

Perubahan kepada PPB:
Pada tahun 2002, PPD telah disusun semula dan dinamakan semula sebagai Pusat Pendidikan Berteranul (PPB), bermakna PPD lebih menitikberatkan pendidikan berterusan dan profesional.

Perkhidmatan:
PPB UM menawarkan pelbagai program pendidikan berterusan, termasuk program sarjana, diploma dan sijil dalam pelbagai bidang termasuk perniagaan, pengurusan, kejuruteraan, maklumat teknologi, dsb. Program-program ini diselaraskan dengan keperluan pasaran dan kerjaya, memberi peluang kepada orang dewasa untuk terus meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka.

UMCCed

PPB UM juga telah membangunkan program pembelajaran jarak jauh dan program bersama dengan institusi pendidikan lain bagi memberi peluang kepada pelajar dewasa yang sibuk menyambung pelajaran tanpa mengorbankan kerja dan komitmen keluarga.

Ianya menjadi peranan penting dalam memenuhi keperluan di Malaysia, menyediakan peluang pembelajaran untuk pelajar prasekolah, ahli dan pakar di seluruh negara.

Iklan jawatan kosong kerajaan Jawatan Kosong Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaya 2023 boleh dimohon secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di UMCCed. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 11.59 malam pada hari Rabu bertarikh 18 Oktober 2023.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam