Jawatan Kosong Prasarana Malaysia Berhad Mac 2019

Jawatan Kosong Prasarana Malaysia Berhad Mac 2019
Jawatan Kosong Prasarana Malaysia Berhad Mac 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Prasarana Malaysia Berhad Mac 2019. Prasarana Malaysia Berhad career melibatkan lokasi Johor. Jawatan kosong Prasarana 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Associate – Leadership Development
  2. Associate – Talent Management
  3. IT – System Development

Prasarana Malaysia Berhad jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Prasarana vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Prasarana Malaysia Berhad Mac 2019

Prasarana Malaysia Berhad (juga dikenali sebagai Prasarana) merupakan syarikat milik kerajaan 100% yang ditubuhkan pada 11 September 1998 untuk memiliki aset-aset kebanyakan perkhidmatan pengangkutan awam di Kuala Lumpur, ibu negara Malaysia sebagai langkah penstrukturan semula pengangkutan awam ibu negara tersebut.

Ia juga memiliki rangkaian bas yang digunakan untuk perkhidmatan bas di negeri Pulau Pinang. Dahulunya ia dikenali sebagai Syarikat Prasarana Negara Berhad sebelum bertukar nama kepada Prasarana Malaysia Berhad atau Prasarana, pada Julai 2014.

Prasarana Malaysia Berhad

Struktur Prasarana baru termasuk mewujudkan empat entiti baru – Rapid Rail Sdn Bhd; Rapid Bus Sdn Bhd; Pengurusan Prasarana Bersepadu dan Engineering Services Sdn Bhd (PRIME); dan Prasarana Integrated Development Sdn Bhd, atau PRIDE.

Ketika mengumumkan demikian pada taklimat media di Kuala Lumpur pada 3 Januari 2013, Bekas Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana Dato’ Shahril Mokhtar berkata, langkah itu adalah sebahagian daripada rancangan jangka panjang lima tahun syarikat itu seperti yang digariskan di bawah pelan tindakan Go Forward Plan 2.0 yang (GFP 2.0).

Jenama perkhidmatan

Keretapi Rapid KL dikendalikan oleh Rapid Rail
Bas Rapid KL yang digunakan oleh Rapid Bus
Bas Rapid Penang yang digunakan oleh Rapid Bus
Bas Rapid Kuantan digunakan oleh Rapid Bus
Kad Rapid MY adalah kad nilai yang disimpan untuk kegunaan tambang di kereta api dan bas Rapid KL sahaja.
Tiket prabayar Rapid Pasport untuk perjalanan bas 7 hari yang tidak terhad untuk perkhidmatan bas Rapid Penang.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Prasarana Malaysia Berhad Mac 2019 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Prasarana. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Khamis bertarikh 14 Mac 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam