Jawatan Kosong Majlis Perubatan Malaysia Oktober 2017

Jawatan Kosong Majlis Perubatan Malaysia Oktober 2017

Jawatan Kosong Majlis Perubatan Malaysia Oktober 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Perubatan Malaysia Oktober 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi negeri Kuala Lumpur. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. AKAUNTAN WA41
2. PENOLONG AKAUNTAN W29
3. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41
4. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT FA29
5. JURUTEKNIK KOMPUTER FT19
6. PEGAWAI TADBIR N41
7. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29
8. PEMBANTU TADBIR (P/O) N19
9. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG L29
10. SETIAUSAHA PEJABAT N29
11. PEMBANTU OPERASI N11
12. PEMANDU KENDERAAN H11

Jawatan Kosong Majlis Perubatan Malaysia Oktober 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Majlis Perubatan Malaysia (MPM) adalah suatu badan korporat yang ditubuhkan sepertimana yang diperuntukkan di bawah seksyen 3(1) Akta Perubatan 1971.

Tujuan penubuhan Majlis Perubatan Malaysia (MPM) adalah untuk memastikan standard tertinggi etika, pendidikan serta amalan perubatan, bagi menjaga kepentingan pesakit, masyarakat serta profesion melalui pelaksanaan Akta Perubatan 1971 secara adil dan berkesan.

Objektif
Menggubal, menyemak dan meminda mana-mana Akta atau Peraturan-peraturan di bawah Program Perubatan.
Memantau (monitor), mengawal (control) dan mengawalselia (regulate) kemudahan dan perkhidmatan jagaan kesihatan swasta melalui perundangan.

Mengendalikan dan memantau aduan-aduan teknikal dan kes mediko legal bagi kemudahan-kemudahan jagaan kesihatan di Kementerian Kesihatan Malaysia.
Menyelaras dan memberi input teknikal berkenaan perkara-perkara yang berkaitan dengan liberalisasi dalam perdagangan perkhidmatan kesihatan.

Melaksanakan fungsi-fungsi Majlis Perubatan Malaysia, Majlis Optik Malaysia, Lembaga Pembantu Perubatan dan Lembaga Pembantu Hospital Estet.

Misi

Ke arah perkhidmatan jagaan kesihatan yang selamat dan berkualiti

Visi

Memastikan standard perkhidmatan jagaan kesihatan yang selamat, cekap dan berkualiti melalui pemantauan, perundangan, pengawalan dan pengawalseliaan

Permohonan Jawatan Kosong Majlis Perubatan Malaysia Oktober 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Majlis Perubatan Malaysia (MMC). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 23 Oktober 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam