Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Manjung November 2018

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Manjung November 2018

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Manjung November 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Manjung November 2018. Manjung career melibatkan lokasi Perak. Jawatan kosong Manjung 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29
2. Juruteknik Komputer Gred FT19

Majlis Perbandaran Manjung jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Jawatan kosong Manjung mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Manjung November 2018

Menurut catatan sejarah, Daerah/Jajahan Dinding merupakan sebuah daerah yang berada di bawah pemerintahan Negeri-negeri Selat. Istiadat menandatangani perjanjian penyerahan semula Jajahan Dinding kepada Kerajaan Perak telah diadakan pada 16 Februari 1935 bertempat di hadapan Rest House Lumut.

Bersempena dengan peristiwa itu, Jajahan Dinding telah ditukar namanya kepada Iskandar District dan Tanah Merah (Lumut) ditukar namanya kepada Port Iskandar. Sultan Perak pada ketika itu juga telah berkenan melantik Raja Shahriman bin Raja Abdul Hamid sebagai orang Besar Jajahan.

Majlis Perbandaran Manjung

Bagi memperingati peristiwa tersebut Masjid Al-Adli telah dibina (di Bandar Lumut) melambangkan kesyukuran di atas penyerahan Jajahan Dinding kepada Kerajaan Perak. Sehingga tahun 1980an, daerah ini dikenali sebagai Daerah Dinding. Pada 1 Januari 1982, jajahan yang dahulunya dikenali dengan panggilan Dinding ditukar namanya menjadi Daerah Manjung yang merangkumi satu unit pentadbiran yang meliputi mukim Beruas dan Sitiawan.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Manjung November 2018 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Manjung. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Rabu bertarikh 21 November 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam