Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Kuala Terengganu Oktober 2018

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Kuala Terengganu Oktober 2018

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Kuala Terengganu Oktober 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Kuala Terengganu Oktober 2018. Job postings melibatkan lokasi Terengganu. Kuala Terengganu City Council 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
2. Pembantu Kesihatan Awam Gred U19
3. Pembantu Tadbir Kewangan Gred W19
4. Pembantu Tadbir (P/O)Gred N19

Majlis Bandaraya Kuala Terengganu jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. MBKT vacancy 2018 mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Kuala Terengganu Oktober 2018

Asas pentadbiran Bandar Kuala Terengganu bermula dengan terbentuknya sistem pentadbiran pihak berkuasa tempatan yang dikenali sebagai Jumaah Bandaran Kuala Terengganu. Pentadbiran Bandar Kuala Terengganu kemudiannya diletakkan di bawah Majlis Perbandaran Kuala Terengganu pada tahun 1979. Majlis Perbandaran Kuala Terengganu telah memainkan peranan penting dalam usaha membangunkan persekitaran Kuala Terengganu dengan menyediakan kemudahan prasarana moden dan perkhidmatan yang berkesan bagi memastikan keselesaan dan kesejahteraan hidup warganya.

Meskipun penduduknya amat sinonim dengan aktiviti perikanan namun kegiatan ekonomi lain turut berkembang maju terutama kegiatan pertanian, pembuatan kraftangan seperti tembaga, songket, sutera, batik dan pembuatan bot tradisional. Keunikan seni budaya tradisional dan kreativiti kemahiran seni ukiran warisan penduduk Kuala Terengganu sejak berzaman telah menyumbang kepada industri perlancongan Negeri Terengganu.

Keindahan alam semula jadi anugerah Ilahi di bumi bertuah ini amat mengagumkan. Situasi ini merupakan aset yang tidak ternilai dan telah menjadikan Kuala Terengganu destinasi pelancongan yang terkenal. Penganjuran Piala Monsoon atau ‘The Formula One of Sailing’ yang merupakan siri pelayaran profesional mulai tahun 2005 menjadikan bandar ini dikenali oleh masyarakat antarabangsa.

Dari sebuah pusat perdagangan utama di masa silam, Kuala Terengganu telah mengalami pembangunan pesat yang terserlah pada masa kini setanding dengan Bandar-bandar utama yang lain. Pembangunan Kuala Terengganu berbeza dengan Bandar-bandar lain kerana permodenan tetap mengekalkan ciri warisan dan seni bina Islam.

Pengiktirafan ini membawa makna yang besar yang akan menjurus kepada pembangunan yang lebih pesat untuk kesejahteraan seluruh penduduk. Panorama indah lagi unik telah menjadikan Kuala Terengganu berubah wajah. Wajah yang tidak pernah diimpikan oleh generasi terdahulu.

MISI

Melaksanakan Tadbir Urus Dan Pembangunan Modal Insan Serta Prasarana Kelas Pertama Bagi Mewujudkan Bandaraya Warisan Yang Sejahtera Dan Makmur.

VISI

Menjadikan Kuala Terengganu Bandaraya Warisan Pesisir Air Yang Maju Dan Lestari Menjelang Tahun 2018.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Kuala Terengganu Oktober 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Portal Rasmi Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT). Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 1 Oktober 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam