Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Ipoh Perak Disember 2018

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Ipoh Perak Disember 2018

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Ipoh Perak Disember 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Ipoh Perak Disember 2018. Job postings melibatkan lokasi Perak. Majlis Bandaraya Ipoh kerja kosong 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEGAWAI TADBIR N41
2. Pembantu Awam H11
3. Pembantu Penilaian W19
4. Penolong Pegawai Penilaian W29
5. PEMBANTU PENGUAT KUASA KP19
6. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT FA29

Ipoh city council jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. MBI vacancy 2018 mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Ipoh Perak Disember 2018

Pada umumnya, Majlis Bandaraya Ipoh selaku Pihak Berkuasa Tempatan merupakan sebuah Pertubuhan Perbadanan yang ditubuhkan oleh Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) sebagai satu badan yang bertanggungjawab untuk mengurus dan mentadbir kawasan Bandar raya Ipoh berasaskan kepentingan tempatan, begitu juga sebagai pihak berkuasa perancang tempatan di bawah Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172), MBI diberi tanggungjawab secara langsung oleh Undang-undang untuk merangka dan melaksanakan dasar-dasar perancangan pembangunan berasaskan lokaliti setempat bersesuaian dengan dasar yang ditetapkan oleh kerajaan.

Kini, kawasan sempadan Majlis meliputi kawasan seluas 643 km persegi dengan bilangan penduduk berjumlah lebih 720,000 orang. Sebagai ibu negeri Perak Darul Ridzuan, Ipoh berperanan sebagai pusat pentadbiran, perdagangan, sukan, kewangan, politik, keagamaan dan juga pendidikan. Kini di bawah pimpinan Datuk Bandar, Majlis Bandaraya Ipoh terus menerus berusaha untuk menjadikan bandaraya ini sebagai sebuah bandaraya yang dinamik dan unggul.

VISI

“Ipoh Bandar Raya Mampan, Dinamik dan Cemerlang Menjelang Tahun 2020”

MISI

“Menerajui Urus Tadbir Bandar Secara Strategik Dan Inovatif Ke Arah Bandar Raya Yang Kondusif dan Mampan Untuk Kesejahteraan Warga Kota”

Majlis Bandaraya Ipoh

Perancangan dan kawalan pembangunan;
Kawalan bangunan, iklan dan papan tanda;
Perkhidmatan pungutan sampah dan kawalan kebersihan bandaraya;
Pelesenan dan kawalan perniagaan / penjajaan;
Pembinaan dan penyelenggaaraan jalan-jalan;
Pengurusan lalulintas;
Penyediaan kemudahan awam;
Memperbaiki dan menaikkan taraf kampung-kampung baru/ tradisi/ tersusun dengan penyediaan kemudahan-kemudahan asas.

Borang Permohonan Jawatan Kosong Majlis Bandaraya Ipoh Perak Disember 2018 melalui permohonan online jawatan kosong dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di MBI Online. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 3 Disember 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam