Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat Malaysia Oktober 2018

Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat Malaysia Oktober 2018

Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat Malaysia Oktober 2018

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2018 menampilkan Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat Malaysia Oktober 2018. Job postings melibatkan lokasi Kuala Lumpur. Jawatan Kosong MARA 2018 yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. PEGAWAI EHWAL EKONOMI E41
2. PENOLONG PEGAWAI LATIHAN VOKASIONAL DV29
3. JURUTEKNIK KOMPUTER FT19
4. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK J19
5. PEMANDU KENDERAAN H11
6. PEMBANTU AWAM H11

Majlis Amanah Rakyat Malaysia jawatan kosong 2018 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. MARA vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat Malaysia Oktober 2018

Majlis Amanah Rakyat (MARA) sebuah agensi Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah, ditubuhkan pada 1 Mac 1966 di bawah Akta Parlimen sebagai sebuah badan berkanun hasil daripada resolusi Kongres Ekonomi Bumiputera pertama pada tahun sebelumnya.

Adalah menjadi kewajipan Majlis bagi memajukan,menggalakkan,memudahkan serta menjalankan pembangunan ekonomi dan kemasyarakatan dalam persekutuan dan khususnya dalam kawasan-kawasan luar bandar.

MARA, sebuah badan autonomi bertanggungjawab kepada Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah. Ahli-ahli Majlis MARA terdiri daripada Pengerusi, Timbalan Pengerusi, Ketua Setiausaha dan lapan orang anggota lain, dua daripada mereka adalah kakitangan awam. Semua Ahli Majlis dilantik oleh Menteri Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah.

Ketua Eksekutif ialah Ketua Pengarah dan beliau dibantu oleh tiga orang Timbalan Ketua Pengarah. Bahagian-bahagian yang diterajui oleh Pengarah dan Unit-unit di bawah kawalan Ketua Unit melaksanakan fungsi-fungsi MARA pada peringkat Ibu Pejabat dan disokong oleh 14 Pejabat MARA Negeri, termasuk Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan, dan pejabat-pejabat MARA Daerah. MARA juga beroperasi di luar negara iaitu di UK (London), USA (Washington), Indonesia (Jakarta), German (Frankfurt), Australia (Sydney), Ireland (Dublin), Mesir (Iskandariah) dan Russia (Moscow).

VISI KORPORAT

Menjadi organisasi amanah yang unggul dan diberkati untuk mengangkat martabat bangsa

MISI KORPORAT

Menerajui bidang keusahawanan, pendidikan dan pelaburan untuk penguasaan ekuiti Bumiputera

OBJEKTIF

Membangunkan usahawan berjaya dan inovatif
Melahirkan modal insan global dan berintegriti
Menyumbang kepada pemilikan ekuiti
Memudahkan sistem penyampaian

STRATEGI

Mendaya Modal Insan
Memantapkan Pemilikan Ekuiti Dalam Sektor Korporat
Memperkukuhkan Pemilikan Aset Bukan Kewangan
Meperhebatkan Keusahawanan & Perniagaan
Memantapkan Ekosistem Penyampaian Perkhidmatan

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat Malaysia Oktober 2018 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di MARA. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Sabtu bertarikh 13 Oktober 2018.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam