Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Mei 2019

Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Mei 2019
Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Mei 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Mei 2019. Job postings melibatkan lokasi Kuala Lumpur. Jawatan Kosong LLM 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. JURUTERA AWAM(GRED J44)
  2. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT (GRED N19)
  3. PEMANDU KENDERAAN (GRED H11)

Lembaga Lebuhraya Malaysia jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Lembaga Lebuhraya Malaysia vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) adalah sebuah badan berkanun yang telah ditubuhkan pada 24 Oktober 1980 mengikut Akta 231 (Perbadanan 1980). Tujuan penubuhan LLM adalah untuk menyelia dan melaksanakan rekabentuk, pembinaan, pengawalan, pengendalian dan penyelenggaraan lebuh raya- lebuh raya, mengenakan dan mengutip tol, membuat kontrak dan membuat peruntukan-peruntukan berkenaan dengan perkara-perkara yang berkaitan dengannya.

Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia

Objektif penubuhan LLM pula adalah untuk merancang, merekabentuk, memaju, mengendali dan menyelenggarakan rangkaian lebuh raya moden yang lengkap dengan segala kemudahan dan keperluan bagi mengadakan suatu rangkaian pengangkutan jalanraya yang cepat, selamat dan cekap untuk negara secara keseluruhannya, menghubungkan kesemua pekan utama yang sedia ada serta kawasan yang mempunyai potensi pembangunan ekonomi, budaya dan sosial serta perpaduan negara dan membolehkan suatu rangkaian pengangkutan jalanraya awam antara bandar yang berkesan diadakan di seluruh negara disamping melatih kakitangan bagi memajukan kepakaran mereka dalam semua aspek yang berkaitan dengan pembangunan, pengendalian dan penyelenggaraan lebuh raya.

Visi:

Menjadikan LLM bertaraf dunia dalam pembangunan, pengurusan dan kawalseliaan lebuh raya

Misi:

Melaksanakan pembangunan,pengurusan dan pengawalseliaan lebuh raya yang meliputi perancangan, rekabentuk, pembinaan,operasi dan penyenggaraan lebuh raya tol yang berkualiti mengikut piawaian antarabangsa

Memberikan perkhidmatan lebuh raya yang cekap, selesa dan selamat serta memenuhi kepuasan pelanggan

Memastikan keperluan sosial dan alam sekitar dipenuhi

Menjadi pakar rujuk dalam pembangunan dan pengurusan lebuh raya tol

Objektif:

Objektif Penubuhan Lembaga adalah seperti berikut:-

Untuk merancang, mereka bentuk, memaju, mengendali dan menyelenggarakan rangkaian lebuh raya yang moden serta lengkap dengan segala kemudahan dan keperluan bagi:

Mengadakan suatu sistem pengangkutan jalanraya yang cepat, selamat dan cekap untuk negara secara keseluruhannya

Menghubungkan kesemua pekan utama yang sediada serta kawasan yang mempunyai potensi pembangunan ekonomi, budaya dan sosial serta perpaduan negara

Membolehkan suatu sistem pengangkutan jalanraya awam antara bandar yang berkesan diadakan di seluruh negara

Untuk melatih kakitangan dan seterusnya memajukan kepakaran mereka dalam semua aspek yang berkaitan dengan pembangunan, pengendalian dan penyelenggaraan lebuh raya.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Lembaga Lebuhraya Malaysia Mei 2019 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di LLM. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Isnin bertarikh 13 Mei 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam