Jawatan Kosong Koperasi Pos Nasional Berhad Oktober 2017

Jawatan Kosong Koperasi Pos Nasional Berhad Oktober 2017

Jawatan Kosong Koperasi Pos Nasional Berhad Oktober 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Koperasi Pos Nasional Berhad Oktober 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi Kuala Lumpur. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. ADMIN CLERK

Jawatan Kosong Koperasi Pos Nasional Berhad Oktober 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Sejarah telah mencatatkan Koperasi Kredit pertama yang didaftarkan adalah The Postal & Telecommunications Co-operative Thrift & Loan Society, West Malaysia, Limited yang didaftarkan pada 21 Julai 1922 . Sejumlah besar anggota koperasi ini adalah terdiri dari pekerja Jabatan Perkhidmatan Pos dan Telekom dan juga dari kakitangan Bank Simpanan Pejabat Pos (yang nama sekarangnya Bank Simpanan Nasional).

Setelah sekian lama menubuhkan Koperasi , maka pada 22 jun 1975 pekerja Jabatan Perkhidmatan Pos memohon untuk menubuhkan koperasinya sendiri iaitu Koperasi Pos Nasional Berhad (KOPONAS). Pada peringkat awal penubuhannya Koponas mempunyai seramai 2,885 anggota dengan Modal Yuran sebanyak RM 118,402.00 dan pada awal tahun penubuhannya telah berjaya mengeluarkan pinjaman sebanyak RM 2,688,101.00 juta kepada anggotanya . Aset Koponas pada awal penubuhannya adalah sebanyak RM 3,016,260. juta . Semua aset ini adalah jumlah yang telah dipindahkan dari P & T kepada Koponas.

Mesyuarat Agung Penubuhan telah diadakan pada 1 Oktober 1978 dengan hanya mampu membayar dividen dengan kadar 6.25 % yang melibatkan jumlah peruntukkan sebanyak RM 433,578.

Koponas terus berkembang , Mesyuarat Agung Perwakilan Tahunan Yang ke Dua Puluh Lima pada 21 Jun 2002 telah merubahkan Koponas kepada Koperasi Kredit yang berlandaskan Sistem Syariah. Hasil keuntungan perniagaannya dari Sistem Syariah yang telah dilaksanakan sapenuhnya mulai tahun 2004 ini telah berjaya melunaskan zakat perniagaannya.

Visi

Koperasi Pos Nasional sebuah Koperasi bertaraf Professional berlandaskan prinsip – prinsip Islam

Misi

Koperasi Pos Nasional Berhad sebagai Institusi Tabungan Pembiayaan berlandaskan Islam kepada anggotanya
Memberi perkhidmatan dan kebajikan yang berkualiti
Menepati kehendak-kehendak anggotanya dan dapat dilaksanakan dalam masa yang ditetapkan

Permohonan Jawatan Kosong Koperasi Pos Nasional Berhad Oktober 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Koperasi Pos Nasional Berhad. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Khamis bertarikh 5 Oktober 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam