Jawatan Kosong Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah Ogos 2017

Jawatan Kosong Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah Ogos 2017

Jawatan Kosong Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah Ogos 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah Ogos 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi negeri Kedah. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. JURUUKUR BAHAN J41
2. PENOLONG JURUUKUR BAHAN JA29

Jawatan Kosong Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah Ogos 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah merupakan sebuah agensi perlaksana dasar dan memberi pimpinan pentadbiran serta bertanggungjawab bagi menyediakan program, skim atau projek untuk pertimbngan majlis bagi mengeluarkan panduan, dasar atau penerangan mengenai keputusan-keputusan kepada jabatan. Jabatan ini juga bertanggungjawab mentadbir umat islam di negeri ini dalam semua hal dan juga untuk merancang serta merumus dan menyelaras segala dasar dan maklumat berhubung dengan agama islam di samping menentukan bahawa dasar tersebut dijalankan dengan cekap dan sempurna.

Misi

Berusaha untuk mendaulatkan pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah
Berusaha membentuk masyarakat Madani yang berilmu, beriman dan beramal seiring dengan pembangunan Negeri dan Negara

Visi

Penerapan dan penghayatan Islam sebagai Addin dan cara hidup melalui pengurusan yang efisyen, integriti, inovatif, berkualiti, proaktif dan komited bagi melahirkan kesejahteraan ummah.

Objektif Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah ialah kearah melaksanakan dasar-dasar yang dibuat oleh Majlis Agama Islam Negeri Kedah adalah seperti berikut:-

Untuk memdidik, membentuk dan mewujudkan seluruh masyarakat Islam yang dinamik dan progresif berdasarkan kehidupannya kepada mencari keredaan Allah.

Untuk memupuk dan mengukuhkan Ukhwah Islamiah serta keimanan orang-orang Islam di Negeri ini khasnya dan Malaysia amnya bagi mencapai perpaduan umat.

Untuk memperbanyakkan usaha-usaha kebajikan dan mencegah kemungkaran dalan masyarakat Islam.

Untuk mengadakan rancangan program tindakan bagi menggalakkan, mempergiat, memudah dan mengusahakan kemajuan ekonomi dan social Islam.

Untuk mendaftar, mengawal dan menyelia aktiviti-aktiiti ibadat dan pusat-pusat pengajian Agama Islam di negeri ini dan mengadakan peruntukan bagi perkara-perkara yang berkaitan dengannya.

Untuk mengawal dan menyelaras perlaksanaan aktiviti-aktiviti yang tersebut diatas.

Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah Ogos 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Khamis bertarikh 3 Ogos 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam