Jawatan Kosong Institut Integriti Malaysia Jun 2019

Jawatan Kosong Institut Integriti Malaysia Jun 2019
Jawatan Kosong Institut Integriti Malaysia Jun 2019

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2019 menampilkan Jawatan Kosong Institut Integriti Malaysia Jun 2019. Job postings melibatkan lokasi Kuala Lumpur. Jawatan Kosong Integriti 2019 yang tersenarai adalah seperti berikut:

  1. Penolong Pengarah Gred 41
  2. Pembantu Tadbir Gred 19

Institut Integriti Malaysia jawatan kosong 2019 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Integriti vacancy mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Institut Integriti Malaysia (INTEGRITI) ditubuhkan pada bulan April 2004 dengan objektif untuk menyelaras, memantau dan menilai pelaksanaan Pelan Integriti Nasional (NIP). Pada Januari 2019, Pelan Integriti Nasional telah digantikan oleh Pelan Anti Rasuah Negara (NACP).

Pelaksanaan NACP telah dibangunkan oleh Pusat Governans, Integriti dan Anti Rasuah Nasional (GIACC), untuk menetapkan objektif utama berdasarkan inisiatif yang akan diambil oleh setiap institusi kerajaan dan swasta untuk menangani masalah rasuah, integriti dan tadbir urus untuk lima tahun akan datang.

Jawatan Kosong Institut Integriti Malaysia Jun 2019

Visi NACP adalah untuk mewujudkan sebuah negara yang bebas rasuah melalui tiga matlamat khusus iaitu Kebertanggungjawaban dan Kredibiliti Kehakiman, Pendakwaan dan Agensi Penguatkuasaan Undang-Undang; Penyampaian Perkhidmatan Awam yang cekap dan responsif, dan Integriti dalam Perniagaan.

INTEGRITI berfungsi sebagai badan operasi GIACC dengan tujuan untuk membangunkan keupayaan dan kecekapan sektor awam dan swasta bagi membantu negara dalam merealisasikan objektif untuk menjadi sebuah negara yang dikenali kerana integriti, dan bukannya rasuah.

INTEGRITI telah membangunkan pelbagai produk, instrumen dan menyediakan perkhidmatan bagi membantu sektor awam, swasta dan pihak berkepentingan dalam meningkatkan tahap integriti dan menyediakan penyelesaian anti rasuah dan tadbir urus di seluruh negara.

Borang Permohonan Online Jawatan Kosong Institut Integriti Malaysia 2019 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Integriti. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Khamis bertarikh 20 Jun 2019.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam