Jawatan Kosong Lembaga Penilai Pentaksir Dan Ejen Harta Tanah Oktober 2017

Jawatan Kosong Lembaga Penilai Pentaksir Dan Ejen Harta Tanah Oktober 2017

Jawatan Kosong Lembaga Penilai Pentaksir Dan Ejen Harta Tanah Oktober 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2017 menampilkan Jawatan Kosong Lembaga Penilai Pentaksir Dan Ejen Harta Tanah Oktober 2017. Jawatan ini melibatkan lokasi Kuala Lumpur. Jawatan-jawatan kosong yang tersenarai adalah seperti berikut:

1. Secretary

Jawatan Kosong Lembaga Penilai Pentaksir Dan Ejen Harta Tanah Oktober 2017 yang ditawarkan ini mempunyai beberapa kekosongan. Urusan pengambilan ini mengikut kementerian atau jabatan yang terlibat dan calon yang melepasi tapisan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga.

Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta (JPPH) Kementerian Kewangan Malaysia, bermula sebagai Bahagian Penilaian di Perbendaharaan Malaysia pada 1 Jun 1957. Kini JPPH mempunyai pegawai dan staf seramai 2,101 yang mana 260 daripadanya merupakan penilai profesional. Fungsi dan aktiviti Jabatan diperkembangkan untuk memenuhi keperluan kepakaran yang berkaitan dengan industri harta tanah.

Jabatan ini diketuai oleh Ketua Pengarah Penilaian di mana fungsi dan tugasnya termaktub di bawah Akta Penilai, Pentaksir dan Ejen Harta Tanah 1981(Akta 242). Akta tersebut juga memperuntukkan bahawa Ketua Pengarah Penilaian adalah dilantik sebagai Presiden Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Harta Tanah, Malaysia.

JPPH beroperasi dari 52 cawangannya meliputi Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak yang diketuai oleh 14 Pengarah Penilaian Negeri dan 38 Penilai Daerah. Ibu Pejabat JPPH bertanggungjawab bagi merancang dasar, strategi dan prosedur bagi setiap program dan aktiviti jabatan.

JPPH juga mempunyai sebuah pusat latihan dan penyelidikan yang dikenali sebagai Institut Penilaian Negara (INSPEN) di Bangi, Selangor.
JPPH menubuhkan Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC) atas pengesyoran Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN) pada 9 September 1999. NAPIC bertanggungjawab untuk mengumpul dan menyebarkan maklumat yang berkaitan dengan industri harta tanah.

Permohonan Jawatan Kosong Lembaga Penilai Pentaksir Dan Ejen Harta Tanah Oktober 2017 boleh dilakukan secara online dengan syarat lantikan dan bidang tugas boleh didapatkan di Lembaga Penilai Pentaksir Dan Ejen Harta Tanah. Tarikh tutup permohonan ini adalah pukul 5.00 petang pada hari Khamis bertarikh 5 Oktober 2017.

Kongsikan Dengan Rakan-rakan!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam